Skip to main content

Kafka in Zeist (003)

11 januari 2017
Hits: 593

donderdag 5 februari-2009
Sommige conflicten zijn net veenbranden. Wat de Lutherse brandweer er ook aan doet, ze blijven doorsmeulen. Zo ook het niet zo lullige conflict tussen de Gemeente Zeist en een van zijn inwoners, die binnen het gemeentelijk apparaat her en der wordt aangeduid met de term "Smart Bomber" (1). Het conflict heeft alles te maken met het afknijpcentrum De Terp, dat tot nu toe door de activiteiten van de Smart Bomber vergeefs heeft geprobeerd om wat ruimte erbij te metselen (2). Het wachten is nu op een wijziging van het bestemmingsplan. Moet toch niet zo moeilijk zijn getuige een stukje correspondentie tussen de heer Janmaat van de afdeling H & I van de gemeente Zeist en de Utrechtse rechtbank van eind vorig jaar. Een kwoot:

" ... Er zijn uitbreidingsplannen ingediend door de heer Terpstra van Biltseweg x. De gemeente heeft een oordeel gegeven en is met een voorstel naar alle partijen gegaan. Onderdeel van het gemeentelijk voorstel was om een vrijstaande dienstwoning te realiseren ter hoogte van het perceel Vossenlaan 2. Het tweede herziene bestemmingsplan voor Bosch en Duin is voor het perceel Biltseweg x afgekeurd. Daardoor is het bestemmingsplan dat in 1986 van kracht werd nog geldig. Dit bestemmingsplan was reeds van kracht op het moment dat belanghebbende zijn woning op 2/12/99 kocht. De bestemming van het perceel is gast- en verpleeginrichting, waarvan met behulp van de "toverformule" een conferentieoord en een inpandige woning is gevestigd ..."

Als we deze gevoelige strofe dus goed interpreteren heeft vriend Terpstra zijn stulp daar kunnen inrichten dankzij een toverformule waarover de gemeente Zeist beschikte om een bestemmingsplan te simsalabimmen. En kennelijk begrepen ze bij de Rechtbank wat met die magische term bedoeld werd. Nou wij niet. Dus wij richtten ons met de volgende vraag tot de heer Janmaat:

"Geachte heer,
Wij zouden gaarne van u willen vernemen wat u precies bedoelt met de "toverformule" (zie bijlage) waarmee kennelijk een bestemmingsplan redelijk eenvoudig en op korte termijn naar believen gerenoveerd kan worden
".

Nou, zal ons benieuwen. Want sinds onze jeugd hielden wij al van toveren dankzij de ballen in de snoepwinkel. Stay tuned.

(1) Het conflict bereikte critical mass door een volgens de Bomber vervalste uitschrijving, waarover u als kritische lezer het nodige kunt terugvinden in de twee eerdere delen van deze serie dd. 3 juni en 26 augustus 2008.
(2) Zie ook de heftige serie "Verdacht geknerp rond De Terp" onder het hoofdje Bert Terpstra op onze Followup-site, met ondermeer de geheime prelude op de Kamerenquete naar de Bouwfraude. Smullen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 januari 2017
Kafka in Zeist