Skip to main content

Bye bye Bibi (003)

20 juli 2016

Arnaud Mimran aka “de blanke wolf” mag acht jaar streepjes trekken op een kerkermuur. Aan de binnenkant. Plus nog een boete schokken van 1,5 meloen euro. Wegens zijn aandeel in een BTW-zwendel rond carbon-emissierechten die in de miljarden liep. Dat aandeel beliep een waarde van zo'n 285 meloen en daar kan je een flink flesje van opentrekken. Zijn kameraden in het kwaad liepen navenante straffen op. Voor zover nog aanwezig, want een paar van hen ontliepen hun penetentie door een hardhandige hereniging met hun schepper.
Dat overkwam ondermeer ene Samy Souied. Een bekende figuur uit de Franse gok- en drafwereld en een gereputeerd runner van wasstraten. Samy was op 14 september 2010 met het vliegtuig van 12 uur uit Tel Aviv in Parijs gearriveerd om even aan de boom te schudden. Hij had nog 50 meloen carbonale pegels tegoed en wilde graag hom voor hij 'savonds weer terugvloog naar Israël. Er waren verrekt weinig mensen op de hoogte van Samy's retourtje maar desondanks werd hij rond 8 uur 'savonds getrakteerd op zes kogels in zijn lijf. Verzonden door een meneer op het duozitje van een voorbijrijdende scooter. Vlakbij metrostation Porte Maillot. Kan je met recht een afrekening noemen. Mogelijk als represaille voor zijn bedreigingen aan het adres van Amar Azzoug aka “Amar met de blauwe ogen” die culmineerden in diens vervroegde hemelvaart op 30 april van datzelfde jaar.
En daarmee zijn we er nog niet, want ook het ruwe overlijden van miljardair Claude Dray valt volgens de Franse justitie binnen deze context. Op 24 oktober 2011 werd de in Algerije geboren Joodse stenenstapelaar dood aangetroffen in zijn appartement in de Villa Madrid in Neuilly. Vermoord met drie kogels uit een 7.65 pistool. De kluis was ongemoeid gelaten. Alle prijzige kunstvoorwerpen in de woning idem dito. De smurfen stonden voor een raadsel. Maar een ding trok de aandacht. Er was eilie met een voormalige schoonzoon. U raadt het: Arnaud Mimran. De blanke wolf.
Waarom wij redelijk geïnteresseerd zijn in deze affaire? Nou, dat hebben we in aflevering 1 eigenlijk al duidelijk gemaakt. Arnaud stond op familiare voet met Bibi Netanyahu (1). Bibi ontkent dat.
Begrijpelijk, want zo langzamerhand nadert het officiële onderzoek naar de inkomsten van Bibi en zijn vrouwtje critical mass. En het ziet er volgens Israëlische persberichten niet best uit. Een beetje Olmerts zeg maar. Vandaar dat we nog even een vinger aan de bloedstroom houden. Stay tuned.

(1) Ga daarvoor terug naar 27 maart van dit jaar.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 juli 2016