Bye bye Bibi (018)

25 maart 2017
Hits: 695

Hij voelde hem zeker komen. Naftali Bennett. Vlak voor de parlementaire verkiezingen in maart 2015 schreef de redelijk populaire leider van “Het Joodse Huis” (1) op zijn pagina van het Smoelenboek, dat er een smeercampagne tegen hem onderweg was. Daar had ie gelijk in. Een van de media die hem kort daarna verrassenderwijze te grazen nam was het dagvod Yedioth Ahronoth, dat hem tot dan toe ferm had gesteund als vervaarlijke concurrent van Bibi Netanyahu. Naar nu wordt rondgetoeterd door Haartez, een progressieve concurrent op de Israëlische dagvoddenmarkt, maakte die move onderdeel uit van de op stapel staande tit-for-tat-deal tussen Bibi en Arnon “Noni” Mozes, de uitgever van Yedioth. Een deal die we al eerder over het toneel hebben gesjouwd (2). Bibi en Noni ontkennen. Bennett, momenteel minister van onderwijs in Bibi's kabinet, is een beetje misselijk van de nieuwe Bibi-onthulling in Haaretz. Toch al geen populair medium in het huidige regeringsploegje. Zo boerde minister van publieke veiligheid Gilad Erdan gisteren op Smoelenboek het volgende. Komt ie:

Haaretz is het contact met de Israëlische werkelijkheid kwijt...Dat heeft uiteraard geen invloed op mijn beleid, zelfs als ze daar aperte leugens over schrijven. Ik blijf degenen die een eind willen maken aan Israël als Joodse staat de rekening presenteren...En wie zijn neus daarvoor ophaalt weet wat er met ze gebeurt”.

Aanleiding voor die dreigende taal aan het door Gilad van “fake news” beschuldigde Haaretz was dit artikel. Een alleraardigste kijkdoos, met beelden van het Israël van Bibi en zijn kornuiten die je in onze speenstream niet alle dagen tegenkomt. Blij? Nee, blij word je er niet van. Stay tuned.

(1) Nee, is geen koshere woningbouwvereniging, maar de voortzetting van de Nationaal-Religieuze Partij.

(2) Zie aflevering 12 en verder

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Aantal keren bekeken: 695

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch