Skip to main content

Bye bye Bibi (009)

16 januari 2017

Vanavond gaat premier Netanyahu opnieuw op de grill. Als vervolg op het drie uurtjes voorbakken van maandagavond. Bij die gelegenheid gaf hij toe inderdaad wat poen gekregen te hebben van twee gabbers uit de zakenwereld. Een buitenlandse en een binnenlandse. Maar dat stelde geen shekel voor en die giften bleven ruim binnen de wettelijke voorschriften.
De buitenlandse donor is zonder enige twijfel de Franse zakenpief Arnaud Mimran, die ten tijde van diens strafproces over zijn betrokkenheid bij een scammetje van 282 meloen euro heeft uitgekraaid, dat ie voor Bibi en zijn gezinnetje een paar vakanties had gestiekt en een flinke bijdrage had geleverd aan diens verkiezingsfonds. Alles bij elkaar ruim een meloen euro. Een pietsie meer dan de bijna 12.000 die wettelijk is toegestaan. Verder mocht zijn voorname Israƫlische gap nog gebruik maken van zijn joyeuze appartement in Parijs en op zijn kosten een keertje de braadhaan uithangen in een hoofdstedelijke nachtclub.
Arnaud heeft zijn kunstjes op financieel gebied overigens niet van een vreemde. Pappa Jacques Mimran is in het verleden ook al eens tegen een veroordeling opgedreuteld. Wegens een gevalletje omkoping. Zoals de vieuxtjes zongen piepen de jonkies zullen we maar zeggen. En Bibi? Die komt al aardig in de buurt van ascenseur pour l'Ć©chafaud. Dus stay tuned.


Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 januari 2017