Skip to main content

Bye bye Alexander

20 juli 2016

Die Alexander Poteyev schijnt dood te zijn. Nee, dat is niet onze buurman van verderop. Alexander was een dubbele nul van de FSB, de Russische tegenhanger van de AIVD. In 2010 nam ie met vrouw en koters de benen naar de USSA. Heel wijs, want niet veel later kreeg ie in absentia 25 jaar goelag voor de ballen wegens het weggeven van een stel collega's die lekker bezig waren in de Grote Appel. Het ging om een tiental zogenaamde slapers, die tezijnertijd een wake up call zouden krijgen van hun werkgever in Moskou. Tot dat moment hadden ze uiteraard een cover nodig, want je kan geen jaren op je nest blijven liggen. Al was dat geen straf geweest met Anna Vasilyevna Kushchyenko aka Anna Chapman. Een bloedmooie juf, die zich samen met de andere slapers bezighield met de handel in pakken effecten aan de rand van het financiële universum. En dan vooral via de toen nog niet in het verdomhoekje terechtgekomen naked short transacties (1). Daarbij ging het niet om misselijke bedragen en het was dus niet om van verbazing je theelepeltje in te slikken, dat de coverfirma's van Anna cs. lieden aantrok die je liever niet na twaalven op de stoep van een sishalounge wil tegenkomen. Lieden ook, die graag van dit soort firma's gebruikmaken om wat irreguliere bedragen door de wasstraat te jagen. Geen mirakel dus, dat in Anna's universum ook de bekende Nederlandse illusionist John Deuss opdook. Maar daar hebben we het al eens over gehad (2). Haalde de mainstream niet. Maar ach, laten we ons daar maar niet meer druk over maken.
Overigens heerst in Rusland nog de nodige twijfel over de dood van Poteyev. De hotemetootski willen eerst meer medisch bewijs zien. Was ie ziek? Van zijn fiets gevallen? Had ie Polonium geslikt? Voordat ze straks weer voor een propagandakarretje uit Langley worden gespannen en Derk Sauer in de Twan Huyskerk komt uitleggen hoe het zit. Stay tuned.

(1) Als u net als wij niet zo geweldig bent ingevoerd in deze materie dan raden wij u aan even te goegelen naar deze naakte handel. Wil wel eens helpen.
(2) Zie vooral aflevering 6 van Deuss en de Amerikanski's dd. 7 juni 2011. Niet dat de rest van die serie knudde is, maar het is nogal een kluif voor de vroege maandagochtend.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 juli 2016