Skip to main content

Deuss en de Ruskies (005)

31 maart 2017

zaterdag 7 april-2012
Vrijdag heeft een jurk van het OM een voorzichtig strafje geƫist tegen poenschuiver John Deuss en zijn zuster Tineke. Wegens illegaal bankieren en het fungeren als exploitant van een BTW-carroussel. Betrokken jurk zou graag zien, dat Johnny voor anderhalf jaar in een kruipruimte belandt waarvan zes maanden voorwaardelijk en dat Tinus bedacht wordt met 15 maanden waarvan vijf voorwaardelijk. Verder zou een boete van respectievelijk zes en vijf ton ook heel aardig zijn en zou hun bank op Curacao (FCIB) drie meloen moeten ophoesten. De bedragen zijn belachelijk en wat de kruipruimtelijke eis betreft kunnen we gevoeglijk opmerken, dat je blijkbaar beter een BTW carroussel kan laten draaien dan een paar snuisterijen weghalen bij een juwelier.
Bovendien kwam in wezen niet of nauwelijks aan de orde, dat de FCIB samen met ondermeer de door Ruskies opgetrokken Amsterdam Trade Bank NV jarenlang een schakel vormde bij het sluizen en witwassen van irreguliere Russische miljarden naar een tijdelijk eindstation op de Isle of Man. Zoals bijvoorbeeld ten behoeve van de door de westerse mainstream regelmatig als lelieblank afgeschilderde Khodorkovsky, die op het Britse belastingparadijs een vet spaarvarken kweekte onder de naam Pecunia Universal Ltd. met poen die hij via zijn bank Menatep wegpompte uit zijn oliemaatschappij Yukos (1).
Nou willen wij er geen Trafiguraatje op innemen, maar we gokken erop dat bij Pecunia ene Peter Michael Bond een paar dikke vingers in de porridge had cq. heeft. Deze Peter Michael zou zomaar een familielid kunnen zijn van 007, want ook hij was betrokken bij uiterst geheime zaken, die niet zonder gevaar waren. Zo sneuvelde op 3 maart 2004 een goeie gap van Peter Michael bij een suspect helicopterongeval. Die goeie gap was Stephen Curtis, een van de top drie van de Menatep Bank en mede-directeur van de Bermuda Commercial Bank van ... John Deuss (2). Small world, lots of shit. Stay tuned.

1. Op 10 maart 2009 kwamen deze gegevens voorbij in een artikel over de Amsterdam Trade Bank in het dagvod Het Parool.
2. Zie deel 1 van deze reeks dd. 8 november 2006.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Deuss en de Ruskies