Kafka in Zeist (032)

11 januari 2017
Hits: 479

maandag 21 maart-2011
Beetje laat misschien, maar we moeten het toch even kwijt. Afgelopen donderdag stonden de eigenaar van camping Dijnselburg en de uitzendbureaus Adecco en Otto voor de kadi. Samen met de gemeente Zeist. Ging om de illegale Poolse landdagen op de camping. Na een hoop soesa en gore stukkies in Kleintje Muurkrant was de gemeente min of meer genoodzaakt om via de kadi het vertrek van de Poolse werknemers te eisen. Per 1 april. Op straffe van een dwangsom van 50.000 euro.
Was het op advies van Wiegel cs. of van de lokale carnavalsvereniging? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Maar de beffen van de campinghouder en de uitzendbureaus voerden ter verdediging aan dat de betrokken Polen 'savonds en 'snachts als recreanten beschouwd moesten worden. En overdag waren ze aan het werk. Dus wat nou permanente bewoning? Bovendien waren die Polen heel wat netter volk dan dat zootje drugsverslaafden en illegale bewoners, die de vorige eigenaar op zijn erf had toegelaten. Je moet er maar op komen.
Tijdens het juridisch ringsteken bleek ook nog eens zonneklaar, dat er een hechte zakelijke band bestond tussen de huidige eigenaar en de twee uitzendbureaus. Verwondert ons niet met al die aanhangers van het liberale gedachtengoed op de achtergrond. Over twee weken wordt de uitslag verwacht. In de tussentijd hopen we nog wat meer olie op het vuur te kunnen gooien. Dus stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 januari 2017
Aantal keren bekeken: 479
Kafka in Zeist

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch