Skenes vanachter de coulissen (023)

dinsdag 15 november-2005
Volgens een mail die wij recentelijk mochten ontvangen van een trouwe lezer was toute Amsterdam-Zuid in shock na onze publicatie van het ontroerende briefje van Charley, de dochter van Harold Skene (1). En het gaf waarschijnlijk de nodige rumor in casa aan de Prinses Irenelaan 2 in Amstelveen.
Een casa die Harold in februari 1996 voor ruim 527.000 piek had gekocht en waarop hij ruim een jaar geleden een hypotheekje nam van 3,4 miljoen euro bij Staal Bankiers. Pandje van Harold is blijkbaar dus flink in waarde gestegen.
Dat je een hypootje aanvraagt is niet zo vreemd. Doen heel wat mensen in Nederland zolang er nog wat valt af te trekken. Wel raar is dat Harold in december vorig jaar een tweede hypotheekje nam op zijn casa. Ditmaal van ruim 65.000 euro tegen een rente van 6 procent en betrokken van een particulier. Ene Chris Haveman uit Naarden. Lid van XYZ partners die blijkens hun website toevalligerwijs ook bezig zijn geweest met de vendor due diligence voorafgaand aan een M&A traject van een ICT-bedrijf. Oftewel, uitvogelen waar de lijken in de kast liggen binnen dat ICT-bedrijf en dan kijken of het al dan niet in stukken en brokken verpatst kan worden. En wij maar denken welk ICT-bedrijf zal dat nou wezen jongens?
Nee, je hoeft geen financiële knipperbol te zijn om tot de diagnose te komen, dat het niet goed gaat met Harold. Ook al omdat we van bevoegde zijde vernamen dat noeste lieden van de belastingdienst op 24 maart van dit jaar beslag hebben gelegd op zijn have en goed. Hallo, dat is even fucken.
Hoe gaat het met de vriend van Reinout, George Skene (2)? Op het oog wat beter dan met zijn broer. Hoewel Stuy Advocaten in maart 2004 wel beslag legde op zijn hebben en houden voor een nog uitstaand bedragje van 794 euro. Lullig, maar zulke dingen kunnen gebeuren als je lekker in de PC Hooftstraat rondtuft in je ouwe Ferrari. Maar insiders weten ons te melden dat ook bij hem de bodem van de schatkist in zicht is. En dat ook Teleconcept, de Nachwuchs van George’s hijgpaleis Teleholding onder de bezielende leiding van de heren Wouter Steiner en Pieter Breekijzer, aan de luchtslangen hangt. Het blijft tobben in Zuid. Stay tuned.

(1) Zie de vorige aflevering dd. 3/11/2005
(2) Zie voor de warme vriendschap tussen George en Reinout Oerlemans eerdere afleveringen in deze serie. Te vinden op onze Followup-site. Reinout boert wel goed. Hij schijnt tegenwoordig te behoren tot een groep die pecunia belegt in vastgoed. Altijd safe.

Skenes vanachter de coulissen

  • Hits: 425
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch