Skip to main content

Bronnen uit Syrië melden.....

13 april 2018

Ooit van hen gehoord, SAMS? De Syrian American Medical Society, een centrale bron in de verhalen van gifgasaanvallen van Assad. Althans als je de Amerikaanse media mag geloven, en uiteraard al die andere media die dat klakkeloos overnemen. Iemand ooit onderzocht wie SAMS is en wat ze doen? 

Opgericht in Chicago in 1998, als een niet politieke non profit organisatie. Maar na de gewapende opstand is de club overgenomen door medestanders van de Moslim Broederschap en hebben de Christelijke en seculiere leden SAMS verlaten. Eén van de vertrekkende leden noemde SAMS de Mash van Al Quaida.

Gefinancierd door o.a. het Office of Transition Initiatives van USAID (wij financieren regime change). Niet alleen de poen komt van USAID, maar ook enkele medewerkers. Zij lobbyen al enkele jaren voor regime change in Damascus en dus voor gewapende westerse interventie. In Syrië zelf werkten ze samen in de gebieden welke door Al Quaida en soortgelijke opstandelingen werden gecontroleerd. Waar de nieuwe vrijheid bestond uit segragatie van mannen en vrouwen op scholen, de bekende zwarte mode voor vrouwen. Onafhankelijk onderzoek naar SAMS activiteiten was zo goed als onmogelijk. Maar ze hebben wel een gelikte PR, denk aan de foto van de kleine jongen onder het stof. Schuld van Assad, dank aan de inzet van de Witte Helmen. De werkelijkheid bleek ietsje later wel wat anders, maar ja het beeld is al rond gegaan. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 april 2018