Brexititis

24 oktober 2018
Hits: 1141

We hebben het hier niet zovaak gehad over de Brexititis, de ziekte die politici, media en een deel van de Engelse bevolking in de greep heeft. Zo wordt het wonder van Duinkerken van stal gehaald om aan te geven hoe de Engelsen een stijve bovenlip hebben in tijden van nationale rampspoed. Als hondsdolle konijnen lopen ze in cirkels rond en de schuld van dit alles ligt uiteraard bij de EU. Daar kan nu aan worden toegevoegd: Poetin.

Poetin? Jawel, wat hebben die smerige Russen gedaan? Het volgende: als het VK uit de EU stapt (al dan niet met een scheidingsregeling) dan moeten er een aantal zaken bij de WTO, in goed Nederlands de Wereld Handels Organisatie, geregeld worden. Nu heeft de EU een aantal grosregelingen (tarieven en quota’s) en daar moet een VK deel worden uitgelicht. Op zich zou dat een fluitje van een penny kunnen zijn, ze hadden daar al een verzoek voor ingediend en alles leek in kannen en kruiken. Het VK maakte gebruik van de rectificatie procedure. Er waren weliswaar wat informele bezwaren, maar dat was informeel, dus niks aan de hand.

Helaas pindakaas, op de laatste dag waarop een formeel bezwaar kon worden ingediend is dat gedaan: door de Russische Federatie. Nu moet een formele procedure gestart worden en dat gaat tijd kosten. Ondertussen blijft het VK wat deze grosregelingen betreft gewoon een deel van de EU.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 oktober 2018
Aantal keren bekeken: 1141

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch