Skip to main content

Bram Peper

09 oktober 2017

Ook PvdA. Komt overal en altijd te laat. Werd lid van Tien over Rood toen ze er eigenlijk al tien aan boord hadden. Zou minister zijn geweest in het kabinet Den Uyl 2, maar ja dat kwam er dus nooit. Naaide Neelie Smit Kroes Peper toen die al zo wanhopig was dat ze zich in alleen maar een rol kippengaas op de voorpagina van De Telegraaf liet kieken. Kreeg de positie van Rien van Nunen in 010 omdat die post in 020 al vergeven was. En nu probeert ie na lange lange oorverdovende stilte in het nieuws te komen, uitgerekend op het moment dat de ganse natie de Messias uit Amsterdam bejubelt en betreurt.
Waarmee Brammetje nu aan kwam kakken? In De Telegraaf, die krant van Neel, had hij het over de mislukte integratie. ‘Vooral van de moslims’. Tja, dat hadden we nog niet gehoord. Muslimbashing is toch zo’n beetje uitgevonden in Rotterdam? Daar is het een ware traditie, een rechte lijn vanaf de eerste boze witte man Wim Bosboom tot en met de huidige dragers van de superieure cultuur die zich verenigen in Leefbaar en het FvD. Peper doet zijn plas weer in een overvol potje.
En dat nog wel op het moment dat zijn partij aan het infuus ligt. Juist op de zaterdag waarop Brammetje met de Bretels de Telegraaf inlichtte over het gevaar van de Moren, hield zijn kersverse voorzitter een rede waarin de linkse samenwerking uit de mottenballen werd gehaald. Meer ongelegen kon het eigen volk eerst-praatje van Peper niet komen, zou je denken. Juist terwijl aarzelend de Internationale op het congres van de sociaal-democraten weer eens wordt ingezet, komt daar die roggel van Bram over ‘andere koek’.
Dom dommer domst denk je bij het lezen van Peper, en helemaal haaks op de mogelijke beweging van een partij die misschien wel afscheid neemt van het geouwehoer over identiteit en gewoon weer ouderwets op sociale en economische verandering aanstuurt. Of werd Brammetje aangestuurd door hogere machten binnen de PvdA? Was het de bedoeling van een echalon binnen de club om meteen op de eerste dag van de nieuwe wind een spaak tussen de wieken te rammen?
Wie kijkt naar de VVD, die andere bestuurderspartij op rechts, weet hoe laat het is. Binnen die partij is het al gemeengoed dat de vuile was wordt buitengezet door een spindoctor van Thierry Baudet. De liberalen staan voor de overname door het redelijk fascisme van de FvD. Wedden dat er in de PvdA van de zetelgeile Dijsselbloemen en Pepers hetzelfde aan het handje is? Die jongens en meisjes gaan straks zodra er weer dertig zetels veroverd zijn, lekker in zee met Baudet. Linkse samenwerking? Dat is pas andere koek... (JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 oktober 2017