Skip to main content

Bossche bollen (037)

04 december 2019

Voelt U zich eenzaam of ongelukkig?’ In dat geval ziet de hemel er voor U uit als Spanje. Of iets preciezer: de provincie Galicië in Noord-Spanje. ‘Wij hopen U snel de hand te mogen schudden en te mogen verwelkomen in een mooi nieuw leven in het prachtige Galicië’. Klinkt als de nieuwste gag van een uitvaartclub, toch? Zo van: waarom altijd zo geheimzinnig doen over die hemel? Dat is immers een ‘omgeving met heerlijke warmwaterbronnen, leuke markten en prachtige steden zoals Santiago de Compostella, La Coruna, Vigo en Pontevedra.’ ‘Uw (sic!) wilt toch ook een beter leven? Neem contact op voor een geheel vrijblijvend gesprek aan huis: 06 444 555 45 (altijd bereikbaar).

Aldus een paginagrote advertentie in de Bossche roeptoeter van deze week. Voor die advo is dus duidelijk betaald en niet zo zuinig. Maar door wie? Wie de Uw is in het ding is wel duidelijk (‘Ziet U het soms even niet meer zitten, is de toekomst vaak uitzichtloos en negatief? Dit zijn de kenmerken van zoveel alleenstaande 60plussers.’). Maar wie is verantwoordelijk voor de krankjoremme tekst en de storting? Wie komt er straks aan je deur zodra je het telefoonnummer hebt ingetikt? Geen woord, werkelijk geen woord over wie er achter deze pagina schuilgaat.

Doen wij dus niet, dat bellen, en dat raden we ook U af. Maar kan iemand daar bij de Omroep even checken wie dit instuurde en waarom dit niet vermeld werd?

Jan
Deze paginagrote advertentie is ook verschenen in andere regionale advertentiekranten, zoals het Nieuwe Stadsblad (Schiedam), De Stem van Dordt, De Kombinatie (Zwijndrecht, H.I.-Ambacht) en Groot Eindhoven. Er schijnt dus inderdaad wel serieus geld achter te zitten.
In de tekst staat "Wij van veel beter leven...", wat ondanks de ontbrekende hoofdletters klinkt als een firmanaam, maar die is onbekend bij de KvK. Inderdaad erg geheimzinnig, en je vraagt je af: is dit wel legaal?

JoopFinland
In de BO van vandaag wordt er niet op het ding teruggekomen dus is het Kleintje althans deze week daar niet gelezen en hebben ze zojuist een mailtje gekregen over de kwestie...
Hans Vogel
Klinkt voorwaar als Jacobse en Van Es. Hoewel in correct Hagenees de "w" toonloos is, wordt deze wel geschreven, als een soort hypercorrectie.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 december 2019
Bossche Bollen