Bossche bollen (028)

22 augustus 2017
Hits: 958

Dat heeft opvallend weinig reuring gegeven, constateert men elders. Ja, dankjedekoekoek, het was vakansie! Zelfs deze rubriek liet het er even bij zitten. En dus was het voor Tonnie en zijn gamegenoten de juiste tijd om proost te zeggen, een sigaar op te steken en die als worst verkleed aan de onderdanen te presenteren. Werkgelegenheid heet de worst en dat werk moet gedaan worren in een fabriek voor veevoer, Protix.
Nou denken wij bij veevoer misschien aan gras en een hap haver maar nee, de koeien en paarden rond de Sint-Jan eten binnenkort zwarte soldatenvliegen. Dat smaakt vast zoals het klinkt maar ja, sinds wanneer vragen wij aan andere diersoorten of het ze bevalt? Zwarte soldatenvliegen ontstaan op verrot voedsel. Mensenvoedsel deze keer. Legt in de super. Vroeger zette men dat op de parkeerplaats zodat na zessen de niet zo succesvollen onder ons dat lekker mee konden nemen, maar nu gaat het naar Protix. In grote vrachtwagens. En blijft daar lekker meuren.
Een beetje mens voelt het al: dat is twee keer een behoorlijke overlast voor de omwonenden. Want Protix blijft niet lekker in Dongen of aan de andere kant van de Maas maar betrekt een ouwe en bouwt een nieuwe hal met al die rotte doperwtjes op Poeldonk, jawel, daar waar vroeger De Kruithoorn stond te stinken en te brullen. Naast Poeldonk is net een hele nieuwe woonwijk verrezen. Daar krijgt men dus tegelijk met de sleutels van de nieuwe stulp ook een levensgroot probleem aangereikt. Misschien wel door Tonnie himself? Met die glimlach...?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 augustus 2017
Aantal keren bekeken: 958
Bossche Bollen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch