Bossche bollen (009)

21 mei 2017
Hits: 874

Maar om nog even terug te recalcitreren naar dindagavond: waar hadden die Nolleke Rozewater van de Bescherming Burgerbevolking en zij van de Groenen het nou ook nog over? Over asielzoekers. Wat buiksprak Nol met die geweldige eenlijners van em waarom we allemaal zo hard moesten lachen?
Hij was niet tegen asielzoekers maar hij wilde ‘ze’ kunnen screenen, daarom had hij in een of ander stadium tegen de opname van asielzoekers door de gemeinde Den Bosch gestemd. En zij met dat paardestaartje ook. Moet je in Nijmegen komen, kunnen wij een goed voorbeeld aan nemen. Daar heeft het Coa de oudste leegstaande ketoorflat van zo’n nietgescreende projektontwikkeljongen gehuurd en die zit tjokvol asielzoekers, tot en met de parkeergarage aan toe. Slechte zaak dat de raampjes er niet open kunnen en de schilvers verf je om de oren vliegen. En weinig opwekkend dat de Nijmeugse polisie in het in veel betere staat verkerende woon en werkpand er vlak tegenover zit en voor het gemak drie bussen alvast als een soort roadblock op de toegangsweg naar hun honk voor de snufferd van die asielzoekers heeft gezet. Allemaal slecht voor wie net uit Aleppo komt, maar goed dat zo’n opvang er uberhaupt is natuurlijk. En dan nog wel midden in het centrum, op honderd meter van de trein en tweehonderd van de Waalkade. Da’s dus niet een hutje op de Mokerhei. Kan Den Bosch niet een van die leegstaande dingen voor of achter het station openstellen?
Denk daar maar es over na als Nol zijnde op zo’n zonnige en ook in alle andere opzichten wanhopigstemmende zondag als vandaag. Bijvoorbeeld terwijl je gescreend en al staat te wachten op het klussebusje naar Volkel...

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 mei 2017
Aantal keren bekeken: 874
Bossche Bollen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch