Bossche Bollen (033)

10 november 2018
Hits: 1131

Geen christenhond meer die naar de kerk gaat en dus komen al die kerkgebouwen leeg te staan. Sommige worden afgebroken, andere worden hergebruikt. In onze stad heb je bijvoorbeeld de monumentale Wederkomstkerk die voor de sloop gered is en waarin concerten en dergelijke worden georganiseerd.
In Orthen heb je de Salvatorkerk. Het enige dat daar sinds 2014 nog gebeurt is het luiden van de klok. Het pleintje voor het gebouw is een oase van rust nadat je als wandelaar op de Orthenseweg bijna van je sokken gereden bent. Daarna kom je nooit meer een wegpiraat tegen tot aan de Rompertsebaan.
Sinds een jaar of wat hangen er in vrijwel elk venster rond de kerk plakkaten. De buurt is in aktie. Tegen plannen van de gemeente om een verguning te verlenen voor het inrichten van een jumping center in de kerk. Een jumping center geeft je precies wat je bij de uitspraak van het begrip voelt: getverdemme.
Trampolinespringen. In een voormalige kerk. In een buurt waar een van 's lands mooiste begraafplaatsen ligt en waar je vogels, geiten en schapen ziet en hoort. Dat is drie keer getverdemme. Het is hufterig naar de mensen die er wonen die herinneringen hebben aan religieuze belevenissen in die kerk. Het is funest voor de relatieve rust in het stadsdeel.
Trampolinespringen. Is net zo gevaarlijk als roken of achter het stuur van je fiets of auto appen. Onderzoekingen wijzen keer na keer uit dat het voor onze kids helemaal niet goed is om in zo'n ding te springen. En dan hebben we het nog niet eens over de kids die zo hard en hoog willen dat ze eraf donderen, met alle gevolgen vandien.
Trampolinespringen is dus voor gekken. Zo kun je het op je vredige pleintje wel schudden, met van die herrieblagen die er nog helemaal hoteldebotel van hun springveer-event en vol adrenaline rondjes zullen blijven draaien tot paps en mams ze in de BMW laden om terug te brengen naar hun comfortzone.
Trampoline springen is voor wie het wil. Maar daar moet je omstanders niet mee belasten. Dus ga je eigen maar lekker ergens maf springen op een industrieterrein. Daar kun je er ook een bus naar toe laten lopen. Ik heb die kerktoren veel liever zoals ie is. Op zomeravonden zie je er als je goed kijkt zelfs vleermuizen omheen vladderen. Die kunnen springen zonder geluid...

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 november 2018
Aantal keren bekeken: 1131
Bossche Bollen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch