Bom onder Rutte's MH17 verhaal (007)

05 maart 2020
Hits: 806

Het meest Atlantische medium van Nederland De Volkskrant kopt op 5 maart op pagina 1: 'Rusland ondermijnt MH-17 onderzoek'. Alweer? Maandag a.s. begint het proces waarbij 'de daders' terecht staan. Natuurlijk, 'wetenschappelijk onderzoek' is nooit afgerond, maar dat 'de dader' (vanaf dag één werd Rusland door Rutte als dader aangewezen) een paar dagen voor het proces waarop hij als pleger zal worden ontmaskerd, het onderzoek 'ondermijnt' klinkt niet echt bemoedigend voor de bewijslast.
'Ondermijnen' betekent: het onderzoek van ladingen voorzien die in de loop van de voortgang kunnen afgaan. Als het om het 'ondermijnen van het proces' zou zijn gegaan was het nog begrijpelijk geweest, maar 'het onderzoek'? Dat betekent dat 'een weloverwogen oordeel van de rechter(s)' in gevaar is. We lezen benieuwd verder: heeft de redactie van het blad zich soms laten inspireren door de titel van deze serie? 'Moskou zette zijn militaire inlichtingendienst in, bewerkte leden van het onderzoeksteam en stuurde een elite-eenheid naar Rotterdam, de plaats van het onderzoek'. 'Vlak voor het begin van het proces zijn nu ook documenten opgedoken uit het officiële onderzoek, die verkregen zijn door een hack of een lek. Deze documenten zijn gepubliceerd op pro-Russische websites en voorzien van vertalingen; de publicatie moet de indruk wekken dat Rusland niet verantwoordelijk kan zijn voor 'MH17''.
Het begint duidelijk te worden waar het stinkerdje haar pijlen op richt.
Volgen 'een inbraak bij een medewerker van de Onderzoeksraad, bij een fotograaf van Defensie en in de auto van een politiemedewerker. Daarnaast waren er hackpogingen, werden onderzoekers gevolgd en bleek er kwaadaardige software geïnstalleerd op telefoons van marechaussees die in Oekraïne waren geweest. Twee van de Russische luchtvaartdeskundigen die meewerkten aan het onderzoek door de Onderzoeksraad (OVV), bleken banden te hebben met de GROe. De Nederlandse militaire inlichtingendienst MIVD observeerde de twee tijdens hun verblijf in Nederland. Zij hielden zich vooral bezig met het bewerken van de Maleisische leden van het onderzoeksteam. Na OVV-vergaderingen belde één van hen met het Kremlin voor ruggespraak'. Vast met Poetin persoonlijk.
'Ook kwamen er na het neerhalen van de MH17 twee leden van de GROe-eenheid 29155 naar Nederland, blijkt uit data die het onderzoekscollectief Bellingcat heeft gedeeld met de Volkskrant. Unit 29155 is berucht en bestaat uit oorlogsveteranen die bij verschillende moordaanslagen in Europa betrokken waren'.
Zo komt halverwege het artikel de aap uit de mouw: 'Onderzoekscollectief Bellingcat' is een vehikel van de Engelse geheime dienst, bekend van 'Russiagate' in de VS. De aanval van 'het linkse ochtendblad' richt zich dan ook op Max van der Werff (Bonanza media), 'een zelfbenoemde MH17-onderzoeker, die de betrokkenheid van Rusland bij het neerhalen van het passagiersvliegtuig in twijfel trekt'. 'Hoe van der Werff aan de documenten komt is onbekend'. Van Poetin natuurlijk. 'Bronnen wijzen erop dat het om enkele stukken gaat uit een zeer omvangrijk dossier, die worden gebruikt om vlak voor het proces verwarring te zaaien'.
Laten we nog even recapituleren: de radar zowel als de reserveradar van Oekraïne stonden 'wegens onderhoudswerkzaamheden' uit ten tijde van MH17. De VS weigeren data te verstrekken. De enige die data heeft verstrekt is Rusland. (WK)

Faraday
Je stuurt een burgervlucht over oorlogsgebied, welke oen heeft dat bedacht?
WK
https://youtu.be/nSSmpV-jY4w

Bonanza media

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 maart 2020
Aantal keren bekeken: 806
Bom onder Rutte's MH17 verhaal

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch