Gepiel van Cyrille

Hits: 362

dinsdag 27 september-2011
Ja hoor, daar is ie weer. Cyrille Fijnaut. Professor in de boevologie. Braakt inEen Vandaag dat het tijd wordt dat onze smurfen weer deals cq. pre-deals moeten sluiten met leden van de avontuurlijke garde om de criminaliteit terug te dringen. Toegegeven, ten tijde van de IRT liep het allemaal dramatisch de berm in, maar dat kwam omdat de in de arm genomen gargamels slimmer waren dan de smurfen. En het de blauwe jongens ontbrak aan de nodige kennis op dit terrein. Maar die achterstand is volgens professor Cyrilleke nu ruimschoots ingehaald en elders in de wereld wordt die nieuwe samenwerking her en der bekroond met het uitschakelen van grote stoute bendes.
Nou weten we niet of Cyrille vorige week herhaaldelijk op bezoek is geweest in zijn stamstaminee en daarbij teveel in glazen kwak heeft gekeken, want zijn analyse rammelt al uit zijn voegen na een ritje van 2 meter over Belgische kinderkopjes. Er zijn namelijk direct niet zo zuinige voorbeelden naar voren te schuiven waarbij duidelijk wordt dat die "nieuwe" samenwerking geen reet uithaalt. Bijna dagelijks worden we geconfronteerd met berichten uit Italiƫ dat de mafia zware slagen is toegebracht. Hebben die slagen daar de criminaliteit teruggedrongen? Kom op Cyrille, dat kan je toch niet menen?
Ander voorbeeld. Mexico. Daar werken de Mexicaanse smurfen samen met hun eigen leger, de CIA, de DEA, de FBI, de Homeland Security, de ATF, Blackwateraftreksels, het Pentagon en ... het Sinaloa kartel van Joaquin Guzman (1). Resultaat? Een burgeroorlog en een criminaliteit waar je achterlijk van wordt (2). Of heeft Cyrille die gemist tijdens een van zijn kwakseances?
Trouwens, waarom zouden wij die criminaliteit zonodig moeten terugdringen als die zo vriendelijk is om steun te verlenen als onze banken dreigen om te pleuren (3)? Het wordt tijd voor een bijscholing Cyrille. Cursusje Inholland of zo. Lekker makkelijk.

1. Zie de serie "Fast and furious" van juli/augustus van dit jaar.
2. Zie alleen al het artikeltje "Handjeklap" van 21 september jl. IRT all over again.
2. Zie het artikeltje "Dope" van 5 mei 2010.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 362

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch