Skip to main content

Boa's Constrictor (002)

08 juni 2020

De Bijzondere Opsporings Ambtenaren worden door het kabinet Rutte zo snel mogelijk uitgerust met een korte wapenstok. Het traditionele knuppeltje waarmee de ouderwetse veldwachter (zoek op YouTube onder 'Swiebertje Bromsnor') was uitgerust om de toenmalige orde te bewaren.
Wat zijn de tijden veranderd.
De Boa's willen meer dan een klein stokje gummi. Ze willen pepperspray en een volwassen stok, zoals de echte cowboys van de politie. ME tenue een idee? Van rechts van het midden mogen ze worden voorzien van vuurwapens. Het is toch een beetje hún WA.
Na de smadelijke nederlaag te IJmuiden aan Zee (een BOA sloeg een meisje en werd afgetuigd) moet de eer van het korps worden gered met wapenfeiten: het handhaven van mondkapjes (geen doek voor je mond) en de 1,5 meter. Boetes om de door corona-uitkeringen uitgeholde staatskas te spekken. Het controleren of iedereen wel in de ellebogen niest bleek na uitgebreid palaver van experts niet haalbaar. Ik ben er dan ook mee gestopt en nies weer gewoon in tissues.
Waar zijn de Boa's als je ze nodig hebt.
Op de Dam werden ze node gemist en bij een kleurrijk feestje aan de Sloterplas op 2e Pinksterdag bleven ze onwennig op de achtergrond. Er zaten zeg 1000 mensen op het strand en kinderen krioelden door elkaar. Jongeren hingen om elkaars nek, speelden balspel en badderden in de poel. Snel geklede Marokkaanse meisjes maakten dicht op elkaar foto's.
'De Juut', waarschuwde iemand van het 'multiculti' feestje dat wij vierden voor een jaar geleden overleden vriend. 'Het zijn maar Boa's', stelde hij snel gerust.
Kijk, dát moet eruit. Boa's moeten gezag afdwingen. Daar gaan we aan werken.
Ze reden met hun autootje (geef ze een jeep) een eind richting de bankjes die wij tot feestterrein hadden uitgeroepen en toen weer terug. Hun uitgezonden ambtenaren stonden op 10 meter afstand op te nemen dat de RIVM-regels door ons werden overtreden. Na 10 minuten taaiden ze af.
Dit mag nooit meer. Begrijpt u? Nooit meer. Het ondermijnt het gezag van de BOA, waarvan onze toekomst afhangt na corona. Zonder Boa is het leven niet meer veilig te leven.
Neem de Boa's bij de Pont naar Noord achter A'dam CS. Ze handhaven met gevaar voor eigen leven dat de overgezetenen niet zomaar met een doek voor de mond de ferry betreden, maar het (voor professionals in de zorg afgekeurde) nep-masker van de zakkenvullers via Den Haag dragen. Ik waarschuwde in maart vergeefs 'koop aandelen mondkapjes'. De lezers zijn er niet toe overgegaan. Misschien hadden ze even geen geld of konden uit nationaal gevoel geen afstand doen van hun aandelen KLM.
Al eerder pleitte ik voor privatisering van het Koninklijk Huis en de strijdkrachten. Misschien is het een idee met de Boa's te beginnen. Ik zet al m'n geld op de Boa. De Boa heeft de toekomst die andere bedrijfstakken niet meer bezitten. (WK)

Jacques
Een man en vrouw met 2 ruwharige teckels kwam mijn kant op. Toen ze mij met hond zagen liepen ze gauw terug. Ik ging op een bankje zitten. De man kwam 200 meter op zijn schreden terug en kwam naar mij toe lopen en begroette mij met "Je bent me aan het provoceren." Voor die tijd liep hij met zijn teckel gauw weg. Ik had vanwege de corona in de hersenpannen van het Haags gemeente bestuur (gek bedoel ik daarmee) die route niet gelopen of gefietst. Er kwamen nog wat opmerkingen. "Ik ga jou en je hond in elkaar stampen." Ik zei nog tegen hem :"Ik ga dat met je welnemen opnemen." Hij had het nog over iets van politie. Enfin. Hij ging op mijn advies, wat hij eigenlijk niet wilde opvolgen, weg. Later hoorde ik van een buurman, dat hij een politieopleiding volgt om BOA te worden. De goeie gemeente, die KM leest, weet nu wat voor vers tuig ze eerdaags met de BOA op hun mogen begroeten. Proost. Ik ben blij dat ik niet ben opgestaan. Mijn hond had hem dan te pakken genomen. Leiden in last.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 juni 2020
Boa's Constrictor