Help, de Wietnamezen komen!

Hits: 376

dinsdag 25 oktober-2011
Gisteravond baarde Frans Heeres zijn zorgen in de babbelbox. De chef van het smurfenkorps Midden-en West-Brabant heeft namelijk hier en daar in zijn stukske Nederland Vietnamese koters aangetroffen bij het knippen van wiet. En laat dat nou een trend wezen. Jawel. Er komen steeds meer van die tweede generatie Orange Agenten naar Europa en dat voorspelt niet veel goed volgens Frans. Die Congs zijn van plan hun stukje van de spacecake op te eisen. Desnoods met geweld. Dus mocht u zo'n jeugdige spleetoog in de buurt van een coffeeshop aantreffen of in een uithoek van een industrieterrein pak meteen uw zwarte Berry, uw debiel of postduif en geef Frans een seintje. Want het kan zomaar mislopen.
Het is het zoveelste valse brandalarm dat de laatste jaren is afgegaan bij het stiekem kelen van ons gedoogbeleid ten aanzien van het rollen van een geurig Nederlands sigaartje. Geen coffeeshops meer bij scholen (alsof er geen brommer meer bestaat), van de THC wordt iedereen mesjokke (bewijs nul), een pasje voor coffeeshoppers om buitenlanders buiten de deur te houden (in strijd met de Europese wetgeving, maar who cares?) en dan nu de Vietcong.
Helpt het, al dat gekletter tegen de handel in soft verwarrende middelen? Geen reet.
En luitjes als de voormalige Mexicaanse president Vicente Fox, ex-VN topper Coffee Annan, de maagdelijke Richard Branson, oud-president Cardoso van Braziliƫ, de gewezen Amerikaanse minister van Buza George Shultz, het vroegere opperhoofd van de Amerikaanse Federal Reserve Paul Volcker, hotemetoot bij de Wall Street Journal Mary Anastasia O'Grady en nog een hele reeks van dit soort hoog- en iets lagervliegers roepen op om een einde te maken aan de al dan niet koude oorlog tegen het gebruik van verwarrende middelen. Dus dwars tegen de agressieve polletiek van Obomba en - noem nog eens een dwarsstraat - Opstelten in.
Gaat het om een bende linkse kloothommels? Nou, nee, eerder een bende rechtse zakkenwassers. De Global Commission on Drug Policy. En die Commision organiseert op 15 november een ronkende bijeenkomst in het NAHB auditorium in Washington. Kijken of onze journalistieke ridder Bosch van Rosenthal deze major event in de USSA de moeite waard vindt. Zo ja, pak dan meteen uw zwarte Berry, uw debiel of postduif en geef Frans een seintje. Moet ie zien.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 376

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch