Bilderboeven (003)

06 juni 2018
Hits: 1623

Vanaf morgen zitten ze in Turijn. Willy, Rutte, Knot, Kaag, Halberstadt en Van Beurden. Effe lekker drie daagjes Bilderbergen in het Torino Lingotto Congress hotel. Waar het allemaal over gaat vindt u hier. En als ze daarover sufgeluld zijn zingen ze op het balkon zachtjes voor zich heen:

Wat voor weer zou het zijn in Den Haag,
Noordenwind met wat nevel uit zee,
Op de Denneweg ruikt het nu vaag,
Naar Prins Bernhard en ook naar saté.

Want niets menselijks is ze vreemd, die Bilderboeven. Stay tuned (JP).

Jacques
Als klein jongetje kwam Halbertstadt met zijn vader uit de onderduik. Ze gingen naar huis. In de straat aangekomen zagen ze dat het huis bewoners had. Ze liepen door. Vele jaren later komt een meisje uit Argentinië, waar een aanslag op een synagoge plaats vond met meer dan 80 doden. Toen haar vader lid van het Videla junta was maakte je als Jood 13 maal meer kans in de Rio del Plata terecht te komen dan als goj. Een voorrecht van meer dan 2000 jaar. Dat meisje kon er niets aan doen en Victor Halbertstadt hielp bij de inburgering van dat meisje. Ze heeft hetzelfde DNA als haar voorgangers PB en PC. Ze zal zich wel thuisvoelen. De levensverzekering van Jorge. Hoe zat het ook al weer met de ratlines van de SS, verzorgd door de KLM?Dochtermaatschappij Transavia had een ander soort ratline, die voor Julio Poch. Wie heeft dit vieze zaakje op zijn geweten? Een onderzoeksjournalist heeft er de brui aangegeven. De rest zit aan de staatsruif of is gepensioneerd. Doei.
Jacques
Niemand durft aan dat bruin spul te komen. Ook de journalisten die lid van Olofspoort waren lopen er met een grote boog om heen. Ook Wim Klinkenberg heeft zijn handen eraan gebrand. De communist Joop Wolff bleek een mol te zijn. Dat was ook het geval met Rita Verdonk, die lid van de PSP was. Later werd ze directeur van de BVD en de gevangenis in Scheveningen, waarin mijn tante enkele dagen in 1943 heeft vertoefd. 14 dagen later werd ze in Auschwitz vergast.
Allemaal bruin spul in Nederland. Na 49 jaar er achter gekomen. Wie onderzoekt het bruin spul dat Julio Poch naar Argentinië liet afvoeren?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 juni 2018
Aantal keren bekeken: 1623

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch