U nog een bakkie?

Hits: 343

woensdag 13 augustus-2014
Zijn die gasten van BDS nou helemaal van de pot gerukt? Huh? BDS? Ja, de Boycott, Divestment and Sanctions Movement. Een cluppie NGO's dat probeert een wereldwijde campagne op de been te houden tegen Israël vanwege zijn met bommen en granaten begeleide apartheidsbeleid jegens de Palestijnen. Zoals de naam al suggereert houdt die campagne zich vooral bezig met het oproepen tot een boycot van bedrijven die warme relaties onderhouden met het land van Nuttyahoo. Een daarvan zou volgens BDS de Amerikaanse koffieketen Starbucks zijn. Die zou poen fourneren om de boel tussen Eilat en de Golan op poten te houden.
Nou kan je net doen of er geen suiker in je bakkie leut zit, maar zo was Starbucks niet getrouwd. Het bedrijf liet onlangs een artikel in de Huffington Post parachuteren, waarbij die beschuldiging glashard werd ontkend. Starbucks maakt geen poen over naar Israël. Overigens niet toevallig, dat de Huffington Post als vehikel werd gebruikt. Eliahu Jordan Schultz werkt daar en dat is de Nachwuchs van Howard D. Schultz, de grote baas van Starbucks. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, nietwaar?
In wezen hadden vader en zoon Schultz alle gelijk van de wereld. Starbucks doet inderdaad geen poen in het spaarvarken van Nuttyahoo. Maar pappa Howard zelf wel. Erger nog, hij houdt speeches waar heel wat honden geen matzes van lusten. De Palestijnen zijn gore terroristen. De intifada was anti-semitisch (what's in a word?). De USSA en Israël hebben in de Palestijnen dezelfde vijand. Zulke platitudes dus. Daarnaast organiseert Howard vlijtig fundraising feestjes, waarvoor hij in het verleden al eens een award scoorde en de hemel werd ingeprezen. Kortom, met de opbrengst uit zijn koffiemolen steunt vriend Howard het niets ontziende beleid van de opeenvolgende Israëlische regeringen ten aanzien van de Palestijnen. Dus zo mesjogge is die oproep van BDS om ergens anders een bakkie leut in het luik te laten glijden zeker niet. Dat u het weet.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 343

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch