Skip to main content

Howdy

dinsdag 6 augustus-2013
Stel je drijft een bescheiden nering in smart grid. Oftewel het gis in de hand houden van het stroomverbruik in bedrijfs- en privéhuishoudens. En je weet jezelf binnen te wurmen in een officiële delegatie van Nederlandse en Vlaamse energiebonzen die op 7 juli jl. helemaal naar Houston afreist. Onder leiding van Mark “Howdy” Rutte en Kris Peeters. Dan ben je een handige sodemieter.
Die veer verdient Marthin Henken. De door ons in de serie Octopussy al eens eerder in het zonnetje gezette hotemetoot van PowerNoc Energy Management BV, die met name het Turkse deel van zijn carrière als halloverkoper schielijk verdoezelde op zijn LinkedIn-pagina toen wij daarover struikelden.
Wat doe je als je als CEO terugkeert van zo'n enerverende trip naar het beloofde land? Dan toeter en bel je dat zo spoedig mogelijk uit op je website. Ook al, omdat je dat plechtig hebt beloofd. Maar het is nu 6 augustus en nada. Geen toeter. Geen bel. Wat doet Marthin wel? Hij snuffelt wat rond in de lijst met redelijk gevulde luitjes die hij tijdens zijn halloverkoperperiode heeft verzameld en verrast ze blijkbaar ongevraagd met een mail. Daarin biedt hij ze de mogelijkheid om twee tonnetjes te steken in aandelen van zijn zo succesvolle onderneming, die op het punt staat om met twee andere niet nader genoemde Nederlandse ondernemingen op dit terrein aan een grote pilot te beginnen (1). En haast u, want op 19 augustus gaat de deur dicht en Marthin heeft nog maar drie man nodig. Transparant? Niet echt. Maar u kan altijd voor meer info nog een gezellig samenzijn bijwonen in PowerNoc's hoofdkwartier in Laren. Met een smart koppie koffie uit een zuinig apparaat. Wij zullen er zonder twijfel van horen. Howdy.

(1) Brengt u voor deze mail een verfrissend bezoek aan onze discussiepagina.

Klik hier om uw reactie toe te voegen