DSK en Mahmoud

Hits: 410

woensdag 1 juni-2011
Wat denkt u van deze? Volgens de officiële versie kreeg Dominique Strauss Kahn op 14 mei een paar ijzeren manchetten vanwege een close encounter met een kamerjuf in het New Yorkse Sofitel. Maar er zijn ook andere versies. Een daarvan is dat DSK langs slinkse wegen documenten had verzameld die voor de Amerikanski's tamelijk embarrassing waren. Niet vreemd dus, dat hij contact zocht met luitjes van de Franse geheimesmurfendienst DGSE. Die zouden hem hebben aangeraden les pattes te nemen. Met achterlating van zijn debiel. Anders kon de concurrentie hem traceren. Deed ie. Maar wat deed ie volgens deze versie ook? Hij belde tien minuten voor take off met een apparaat aan boord van het vliegtuig naar de balie van het Sofitel. Of ze zijn debiel wilden opsturen naar zijn Franse adres. Resultaat? DSK kreeg een enkeltje Rikers Island.
Waarvoor in godesnaam al die eilie? Nou, volgens deze versie zou DSK erachter zijn gekomen dat de VS niet aan zijn afgesproken verplichtingen kon voldoen in de richting van het IMF. Een daarvan was de levering van in totaal 191,3 ton goudbroodjes uit de voorraad van Fort Knox. Afgesproken in 1978. En guess what? De laatste tijd begonnen de Amerikanski's de boel te saboteren. Dus wat denk je dan? Ze hebben het niet. Als baasje van het IMF ga je dan op speur. En zowaar duikelde DSK de nodige gevoelige info op. Info overigens die blijkbaar niet op hem werd aangetroffen toen hij geclipt werd. Ergens in de veertien dagen die volgden zou hij vervolgens namelijk voorzichtig ene Mahmoud Abdel Salam Omar hebben benaderd. Een ouwe Egyptische kennis uit de tijd toen die nog bons was bij de Bank of Alexandria (1). Of Mahmoud zich wilde ontfermen over het materiaal dat DSK had verzameld? Wilde hij wel. Merci mon ami, à bientôt. Nou, dat zal niet zo bientôt worden, want Mahmoud werd ook in de kraag gevat. Hij zou in zijn pyjama geprobeerd hebben om een kamerjuf van zijn hotel te tongen en frivool te betasten. Te armoedig voor woorden, maar Mahmoud was meteen ook even van de straat.
Bewijs voor deze story? Geen. Maar het idee dat er gerotzooid is c.q. wordt met het Amerikaanse goud leeft ook bij Ron Paul, Congreslid en Republikeins kandidaat bij de presidentsverkiezingen in 2012. Hij heeft al ettelijke malen verzocht om een onderzoek naar de inhoud van de kluizen van Fort Knox. Noppes. Geen toestemming. En dan is er nog de ontdekking van een zootje valse broodjes door serieuze vertegenwoordigers van de Chinese overheid in 2009. Naar verluidt zouden die afkomstig zijn geweest uit Amerika.
Smullen hè? Zijn dat effe lekkere broodjes.

(1). Grootste aandeelhouder van deze bank is de Italiaanse knoert Intesa Sanpaolo. Een samengaan van Banca Intesa en SanPaolo IMI. En in Banca Intesa zitten de erven Banco Ambrosiano. Ruikt u ook iets?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 410

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch