Skip to main content

Betrouwbaar

22 maart 2016

Vanochtend liet voormalig Reichsführer Hermann von Rompay een boer. In ons dagvod Trouw. Als wij Nederlanders bij het Geen Peil-referendum tegen het aso-ciatieverdag met Oekraïne stemden zouden wij voortaan als onbetrouwbaar te boek staan binnen het Vierde Rijk. Als of dat erg zou zijn.
Nou moet je je in de eerste plaats al afvragen of Hermann zelf wel helemaal kosher in mekaar zat. We hebben hem wat dat betreft bijvoorbeeld al eens stevig door de wringer gehaald in de serie “Bilderbribe”. Over zijn innige romance met Bilderoudste en kotervriend Etienne Davignon tijdens de langdurige Gulden Sporenslag rond de levensduur van Etienne's krakkemikkige nucleaire orgels in Doel en Tihange. En het snoepje van de week dat Hermann voor zijn inspanningen ontving. In de vorm van het Reichsführerschap.
Daarnaast is het minimaal nogal curieus, dat Hermann het wel heeft over de onbetrouwbaarheid van Nederland, maar niet over die van Oekraïne. Toch een conditio sine qua non zouden wij zeggen. Voor de ongeletterden onder ons: dat mondje Latijn betekent niet dat je niet zonder nonnen kan leven, maar een voorwaarde waaraan absoluut moet worden voldaan. Anders krijgen we dat weer.
En hoe betrouwbaar Oekraïne is mogen we voor de zoveelste keer weer eens afleiden uit een ontslagbrief van een hotemetoot in Kiev. Eergisteren nam werkgeversvoorzitter en opperhoofd van de Agrarische Confederatie Leonid Kozachenko de zak. Volgens hem had de regering na de coup geen moer gedaan aan de hervorming van de economie en de bestrijding van de corruptie. En hij was niet de eerste die op die gronden zijn strijkstok in de open haard mieterde. Dus wat nou onbetrouwbaar Hermann? Als hullie het al niet zijn, waarom zouden wij dan voor dat aso verdrag stemmen? Voor wat hoort wat. En jij weet dat als geen ander. Hm?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 maart 2016