Ben

10 december 2015
Hits: 743

Graham W. Phillips is een journalist. Een onafhankelijke Britse journalist. Heeft een eigen website “The Truth Speaker” en zet daar inmiddels al jaren nieuws uit Oekraïne op. Niet het nieuws dat in het putje valt bij de lentebodes op deze wereld. De regime changers. En al helemaal niet bij de neo-nazi junta in Kiev. Dus ondervindt Graham nogal wat tegenwerking en wordt zijn druk bezochte site van tijd tot tijd bewerkt door een grasmaaier. Tot ruim een week geleden de wind leek te draaien. Hij werd benaderd door de BBC, het Amerikaanse nieuwsagentschap Vice bood hem een contract aan en de Huffington Post gaf hem een plukkie redactionele ruimte. Dat laatste leverde de als progressief-liberaal afgestempelde HuffPo een metershoge golf aan bittere commentaren op. En eentje daarvan stemde ons blij. Dat was de twitter van Ben Bot. Onze voormalige minister van Buitenlandse Zaken. Bennie twitterde het volgende. Komt ie:

@HuffingtonPost. Such shame you cooperate with @GrahamWP_UK. Known Russian troll working for the Kremlin. Check your sources Huffpo!!!

En Ben kan het weten. Die schuimt tegenswoordig de wandelgangen af als lobbyist en dan wil je nog wel eens wat horen. En als ie daarbij iets tegenkomt wat hem niet aanstaat of hem moreel tegen zijn kuras stuit dan grijpt ie het zwaard. Zo stuitte hij in 2014 op de gevluchte Libiër Ismael Abudher en diens nooddruftige familie en Ben trok direct ten strijde. Ook omdat er wat poen onder het zand lag, maar dat was uiteraard secundair. Lees hier het epos over Ben en Ismael. Geweldig.
Dat heroïsche moet trouwens in de genen van de Botjes zitten. Zo schreven wij op 9 februari 2003 in de aan elitair koterhopsen gewijde serie Van Estoril naar Zandvoort het volgende over Ben's broer Theo. Komt ie:

 ... Zonder twijfel is dit alles wel van invloed geweest bij het onderzoek naar de moord op de Duitse pornoproducent Gerrie Ulrich. Zodra zijn ruwe heengaan in 1998 bekend raakte werd de BVD-agent Theo Bot door zijn hoogste chef Docters van Leeuwen naar het OM gedirigeerd en opgezadeld met een geruisloze afwikkeling van de affaire. Dat wil zeggen het overvloedige beeldmateriaal en andere data veiligstellen en het onderzoek de berm in duwen. Vooral omdat her en der werd gefluisterd dat ook een lid van het Koninklijk Huis uit spelevaren was geweest op de Apollo. Het schip van Ulrich waarop van tijd tot tijd filmmateriaal werd geschoten”.

Zeg Ben. Onze twitter werkt niet. Zou je ons willen mailen hoe je weet dat die Phillips een Moskou proleet is? En wat het verschil is tussen Den Haag en het Kremlin? Bedankt ouwe reus. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 december 2015
Aantal keren bekeken: 743

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch