Antillen vice versa (033)

donderdag 28 november-2013
Leo Nipshagen? Bord voor zijn kop. Bij zijn derde poging om zijn vroegere zakenpartner Chris van Assendelft van Wijck onderuit te trekken maakt ie gebruik van een autobiografisch overzichtje dat de voormalige Mokumse stenenstapelaar ooit heeft laten slingeren op Curacao. Daarin staat ondermeer hoe Chris in de tijd van de huizenbel te maken kreeg met avontuurlijke ondernemers als Willem Endstra, Johnny Wijsmuller en meer uit die categorie. Nou was het haast onmogelijk om ze in die handel met name in een postzegel als Amsterdam niet tegen te komen. Maar het wil niet zeggen dat iedereen binnen hun orbit ook meteen tot die avontuurlijke categorie behoorde. Toch voert Nipsie het langs irreguliere weg verkregen overzichtje als extraatje op om zijn opponent weg te zetten als een crimineel. Zouden we toch graag willen weten wat Nipsie vindt van zijn vroegere rechterhand Raymond Wijnans, die zijn huidige volkoren verdient bij Dirk Jan Bakker, die als we het weekvod Vrij Nederland mogen geloven closer met Endstra was dan Chris ooit is geweest (1). Daarnaast heeft diezelfde Raymond deze eeuw nog een staffunctie vervuld bij de vermaarde heilige koeienhandelaar Fritsie Kroymans, die nou niet bepaald te boek stond als een voorbeeldondernemer.
En nu het E-woord toch gevallen is. Wat te zeggen van bajesklant Wout van Loon, die naar eigen zeggen good old Willem persoonlijk kende en bij wie hij uit dien hoofde in opdracht van de Belgische ondernemer Theo Peeren nog ruim anderhalf meloen ophaalde voor Willem ashes to ashes ging (2). In de visie van vriend Nipsie behoort onze Wout dus tot het criminelengilde, maar dat heeft hem niet weerhouden om hem te ronselen voor zijn missie om de “crimineel” Chris van Assendelft van Wijck als een Antilliaanse sinaasappel uit te persen. Woutje maakte van de gelegenheid gebruik om ook Konrad Lang, zijn Duitse compaan bij het in liquidatie verkerende Zwitserse vehikel Mountain View Capital AG, bij de zaak te betrekken. Kennelijk in een poging om de bedelstaf met de vuilnisman mee te geven ten koste van Van Assendelft van Wijck (3). The beat goes on. Stay tuned.

(1) Zie voor de reacties van de heren Wijnans en Bakker op eerdere publicaties over deze materie respectievelijk aflevering 16 van deze serie dd. 10 september 2013 en aflevering 506 van de serie Octopussy dd. 11 september 2013.
(2) Zie de afleveringen 7, 8 en 9 van de serie “Ha, ha, ha” op onze Followupsite.
(3) Zie voor de kwalijke strapatsen van Woutje en Konrad de serie “Letselschade” op dezelfde Followup-site. Voor hun bespottelijke eisenpakket in de richting van Van Assendelft van Wijck verwijzen wij u met graagte naar aflevering 31 van deze serie dd. 11 november 2013

Antillen vice versa

  • Hits: 539
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch