Belarus

25 augustus 2020
Hits: 648

In februari bracht Mike Pompeo het eerste bezoek ooit van een Amerikaanse minister van buitenlandse zaken aan Wit-Rusland. Wat er vervolgens gebeurde is geschiedenis of wordt het: een nieuw Oekraïne?
Deep State (het kapitalisme in zijn aggressiefste vorm; zie Lenin) ziet de mogelijkheid zich van een onafhankelijk Rusland te ontdoen via een omsingeling door vijandige 'bufferstaten': Oekraïne, de Baltische staten die al door de EU/NAVO zijn ingelijfd; Georgië; en nu dus Wit-Rusland.
De EU is een Amerikaans idee, opgesteld door Europeanen die eerder een Europa onder nazi-Duitse leiding voorstonden.
Herinner u de "garanties" aan Gorbatsjov na de val van de muur: geen uitbreiding van de NAVO. Als er ooit een duidelijker verraad aan internationale afspraken is gepleegd dan deze schending. Al deze pogingen het Sovjet-rijk verder te ontmantelen staan in het licht de grootste voorraden grondstoffen ter wereld opnieuw in handen van het westerse kapitaal te brengen. Om de westerse overheersing en uitbuiting van de wereld nog een eeuw of wat voort te zetten.
Het uitroepen van de Sovjet-Unie als arbeiders- en boerenstaat in 1917, erfgenaam van de sociale revolutie van 1793 en de Commune van Parijs 1871, was de katalysator van de dekolonisatie. Rusland is nog steeds het obstakel in de 'reconquista' door het kapitaal van deze 'verloren gebieden'.
Daarom deze belangstelling voor Belarus. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 augustus 2020
Aantal keren bekeken: 648

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch