Skip to main content

Uithollingen overdwars (003)

02 maart 2017
Hits: 451

dinsdag 6 oktober-2009
In opdracht van onze Europese reserve-president is sinds vorige week een peloton loodgieters van het Reichssicherheitshauptamt bezig om de oorzaak te achterhalen van een lekkage uit de ministerraad. Want we mochten natuurlijk niet weten dat de hoeksen binnen zijn kabinet slaags waren geraakt met de kabeljauwen over het onder water zetten van een Zeeuwse polder. Om de Belgen weer aan de mosselen te krijgen of zoiets. Straks lekt misschien een discussie uit over Afbaardistan. Dat onze jongens bijvoorbeeld naar de hoeren gaan en onze meiden in de voetsporen van Anouk regelmatig een Afghaanse beftekkel laten aanrukken (1). Moet je eens kijken wat dat voor een storm zou veroorzaken. En zeg niet dat het niet kan.
In Barack Hussein's own country zorgt een vet gevalletje op dit terrein momenteel voor veel commotie. Er werden namelijk heftige pogingen ondernomen om een klokkenluider juridisch te wurgen. Maar da's niet gelukt. Hij had gebimbamd over de snollenkasten in Kabul die door luitjes van de security-firma's ArmourGroup International, Wackenhut Services en nog meer van dat spul waren ingericht om aan al dat onveilige gesjor en gedildo een eind te maken. Dat liep uit op tafrelen die onze concurrerende scheppers nooit bedoeld kunnen hebben. Bovendien bleek het personeel niet vrijwillig in dienst te zijn genomen en dat was niet voor het eerst. Ook in Bosnie en aanpalende landerijen werd misbruik gemaakt van UWV ontvluchte werknemers, die in veel gevallen ook nog zwaar minderjarig bleken te zijn (2).
Nee, het wordt tijd dat we ook over dit onderwerp worden geinformeerd. En als het niet kan langs de weg van een frisse lekkage of truttige Kamervragen, laat dan Ferry Mingelen eens lekker ruig los op Van Middelkoop of Rouvoet. Of Peter te Velde ter plekke rondneuzen in Kabul en Hoeroezgan. Die is al embedded. Dus wat led hem?

(1) Zie het artikeltje "Hoeren" van 22 oktober 2006 over Annemarie Jorritsma's zorgen over de onderkant van het gelijk.
(2) Zie aflevering 1 van 29 april 2008. Gaat over de smeuiige praktijken van security-firma Dyncorp en een stel VN-soldaten.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017
Uithollingen overdwars