Pikzwart (004)

26 maart 2017
Hits: 395

vrijdag 11 december-2009
Niks moeilijks. Blackwater werd ingehuurd toen de Amerikanski's verhaal gingen halen bij de Iraakse snorren en de Afghaanse baarden voor het binnenvliegen van de Twin Towers. Het leek een eitje te worden, maar al gauw werd duidelijk dat de expeditie in het Midden- Oosten wat langer zou gaan duren. Daarbij liep het CIA-personeel daar het risico in de kraag te worden gevat. Met alle lullige gevolgen vandien. Om die boys te beschermen werd de elite van Eric Prince te hulp geroepen. Maar al heul gauw werden die experts ook ingezet bij het "snatch and grab"-programma, waarbij verdachte snorren en baarden van de straat of uit hun nest werden geplukt. In heel wat gevallen werden ze meteen geboekt voor een baardvlucht naar een kruipruimte in Letland, Polen, Roemenië en meer van dat soort vakantielanden voor een Barbie-behandeling. Of op Gitmo rapido in een fleurige oranje overall gehesen.
De man die namens de CIA de deal met Prince maakte was "Buzzy" Krongard. Oorspronkelijk een van de baasjes van de bank AB Brown. Een greenback-vehikel dat ernstig verdacht werd van witwassen en van putten met voorkennis in de week voor 9/11.
Desondanks werd "Buzzy" als jarenlange vriend van de Bushes na 9/11 de baas op de operatie-afdeling van de CIA. Na een paar woelige jaartjes stapte hij over naar ... Blackwater. Change? No we can’t. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 395

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch