Skip to main content

Thanks no booz (003)

02 maart 2017

woensdag 12 juni-2013
Het is bijna genant hoe de mainstream in de heisa rond die gozer van Snowden de connectie tussen de Amerikaanse snuffelgemeenschap en de twee betrokken Israëlische nerdbedrijven Verint en Narus onder het hoogpolig moffelt. En zo mogelijk nog genanter is het stelselmatig uit de wind houden van Booz Allen Hamilton, waarvan de aandelen desondanks een ongelooflijke opsodemieter hebben gehad na de revelaties van hun naar Hong Kong uitgeweken bimbamboy. En zonder twijfel zal ook de omzet van een kleine 6 miljard een lichte deuk oplopen. Want je zal klant wezen en je leest in Kleintje Muurkrant, dat de firma die je hebt binnengehaald om je interne veiligheid te toetsen voor de helft vol zit met dubbele nullen van Amerikaanse snuffelclubs (1). Dan ruist er toch langzaam wat twijfel door je hartkleppen.
De vraag is of het daarbij blijft. Want wat zei Snowden tijdens zijn babbel met het Britse dagvod “The Guardian”? Komt ie:

"Ik had toegang tot alle gegevens van iedereen binnen de NSA, de andere inlichtingendiensten, de undercovers elders in de wereld, de assets, de adressen van waaruit de agenten hun werk doen, waar die agenten mee bezig zijn, etcetera. Als ik Amerika echt kwaad had willen doen? Dan had je het hele inlichtingenapparaat in een middag op kunnen doeken”.

Dat laatste was kennelijk dus niet zijn bedoeling. Maar gevoegd bij het feit, dat ie een hele bult materiaal aan de het Britse dagvod “The Guardian” heeft overgedragen en je kan een beetje begrijpen waarom allerlei hoge mieters in hun schoenen staan te pissen. Vooral omdat ze niet weten wat die Snowden nou wel of niet heeft meegenomen. Fuck! Stay tuned.

(1) We gaan er voor het gemak maar vanuit dat onze huidige reservekoning bij Booz Allen Hamilton indertijd geen top secret clearance had bij een of ander snuffelapparaat. Maar de helft van zijn gappies op het werk had die clearance dus wel en dat roept de vraag op of Constantijn een asset was of dat ie door zijn collega's stiekem werd afgetapt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017
Thanks no booz