Corendonnerwetter (001)

09 april 2017
Hits: 452

woensdag 7 december-2011
Hoeveel volk gaat er in een Boeing 737-800? Met een beetje persen een kleine 200 man. Op 13 oktober van dit jaar wurmde dat aantal passagiers zich rond 3 uur in de ochtend langs de V-Leute van Schiphol en toog na wat heen en weer gedreutel tussen allerlei shops naar de gate voor een vluchtje Kreta met de Turkse vakantiedealer Corendon. Jammer, maar helaas. Ze kregen te horen dat het personeel op het vliegveld van Heraklion was overgegaan tot een nog langzameraan actie. En dat betekende wachten tot er een seintje kwam. Dat wachten duurde langer dan een ons, dus kregen de onfortuinlijke toeristen conform de Europese verordening 261/2004 ieder een hartverwarmende consumptievoucher van 4,95 voor een lekker bakkie prut en een halve gevulde koek. Schiphol goedkoop? Up yours.
Wat later in de ochtend deelde Corendon een herderlijk schrijven uit. Daarin stond onder het hoofdje "Vertraging van ten minste 5 uur" ondermeer het volgende:

" Als u een pakketreis (combinatie van vlucht, accomodatie, en/of andere toeristische dienst) heeft geboekt, dan is de prijs die u heeft betaald voor uw vlucht onderdeel van de totale reissom die u heeft betaald. Corendon Airlines zal in dat geval het aan u terug te betalen bedrag voor uw vlucht vaststellen. Hierbij is ondermeer de reisafstand bepalend voor de hoogte van het bedrag".

Ook deze toezegging vloeide voort uit voornoemde Europese verordening. Maar waar Corendon zich wel hield aan het uitdelen van vouchers voor koek en zopie, bleek ze wat terugbetalen betreft wat minder vast in de leer. Uiteraard bleek dat pas later.
Na een paar schijnbewegingen konden de passagiers ruim na twaalven opgelucht adem halen. Ze werden met bussen naar het van de ijzeren long gehaalde vliegtuig gereden en een paar minuten voordat de klok op 1 uur stond gingen ze de lucht in. En ook dat was lullig, want na acht uur wachten hadden ze een verloren dag kunnen claimen bij hun verzekeringsmaatschappij. Toeval? Bestaat dat nog? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Aantal keren bekeken: 452
Corendonnerwetter

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch