Van Estoril naar Zandvoort (137)

01 juni 2015
Hits: 529

dinsdag 11 februari-2014
Moet een beetje zeer doen. Een dag nadat Bankie Moon het Vaticaan een schop voor zijn kokosnoten had gegeven (1), boden de Legionairs van Christus hun excuses aan voor de gore wandaden van hun oprichter, de in 2008 hopelijk naar de hel verhuisde Mexicaanse broeder Marcial Maciel. Daarmee maakten ze de weg vrij voor de benoeming van een nieuw opperhoofd. En een stilzwijgende toestemming van pampapaus Franciscus om hun lekenwerk ten behoeve van meneer hierboven na drie jaar onthouding weer op de rails te zetten.
Marcial was een ouwe gap van polskapaus Johannes Paulus II en parteipaus Benedictus XIV. Ondanks zijn reputatie van koterhopser in extremis (2), zijn sensuële affaires met zowel dames als heren, zijn machtsmisbruik en het jatten van andermans hebbedingen, zijn gebruik van verwarrende middelen en het plegen van plagiaat bij het schrijven van allerlei goddelijke broddels. Een echte roomse knuffelbeer dus, die Marcial. Eentje die door het Vaticaan decennia lang werd beschermd alsof ie de laatste panda was. En het is omdat de clup van Bankie eilie maakte, anders was Franciscus van zijn lang zal zijn leven niet overstag gegaan. Hoe het nu verder moet met de slachtoffers? Bidden, flink bidden en af en toe eens een duif loslaten. Wat moet je anders?

(1) Zie aflevering 136 van 6 februari jl.
(2) We hebben Marcial al vaker gepunterd. Daarin hebben we niet vermeld, dat hij ook een van zijn eigen koters met intieme bezoekjes vereerde. Bij deze.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Aantal keren bekeken: 529
Van Estoril naar Zandvoort

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch