Skip to main content

De bank met een vlekje (007)

26 maart 2017

zondag 3 juni-2007
Wij weten uit eigen ervaring hoe het voelt om de bek te worden gesnoerd door een bef en een zak geld. Maar in het steeds meer gestalte krijgende Vierde Rijk is Nederland op dit heikele terrein niet uniek. Bij onze oosterburen woedt al een jaar lang een ongelijke Krieg tussen de Sal. Oppenheim Bank en de schrijver annex
onderzoekjournalist Werner RĂ¼gemer. Werner heeft letterlijk een boekje opengedaan over dat elitaire Keulse spaarvarken naar aanleiding van het overlijden van zijn voorlopig laatste grote roerganger, Alfred Freiherr von Oppenheim, in januari 2005.
Een aanvechting die wij indertijd ook niet konden weerstaan nadat De Volksfiets Alfred postuum nog een veer in zijn adellijke reet stak (1). Terwijl de bank van wijlen Alfred zo fout als de hel was geweest en naar nu uit de onderzoekingen van Werner blijkt tot zijn strottenhoofd in het financieringsschandaal van de CDU heeft gezeten en de Mexicaanse grootverdiener Raul Salinas assisteerde bij het wegsluizen van snorkelgeld naar Zwitserland (2). Om eens een paar aardige voorbeelden te noemen.
RĂ¼gemer, zijn uitgeverij, progressieve boekhandels, nog niet verkwanselde dagvodden cq. weekbladen en websites met ballen worden platgeprocedeerd door Alfred's schatbewaarders, die o zo begaan zijn met het in stand houden van de goeie naam van de bank. Goeie naam! Godsallejezus! En dat op zondag. Es folgt bestimmt noch mehr Schweinerei. Schalten Sie bitte nicht ab.

1. Zie deel 1 van deze serie dd. 18 januari 2005.
2. Zie voor dat financieringsschandaal "de CDU-affaire" op de site van de "Morgenster". Op dezelfde site wordt in het verhaal "Mexicocaine met een Hollands sausje" een blikje opengetrokken over Raul Salinas, de broer van de vroegere Mexicaanse president.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
de bank met een vlekje