Vrijheid (004)

26 maart 2017
Hits: 404

zondag 10 april-2011
Toen op 9/11 de voorstelling van het Flying Circus ruim onderweg was, had president Bush na een voorleesbeurt in Florida "uit veiligheidsoverwegingen" koers gezet naar Nebraska en zat vice-president Cheney in de commandobunker. Hij had de luchtmacht opdracht gegeven aan de grond te blijven. Zelfs nadat op Manhattan de Twinfakkels al waren ontstoken en de artiesten die de Pentagon-act moesten verzorgen al druk bezig waren in de piste (1).
Militair expert April Gallop bevond zich samen met haar zoontje in het Pentagon toen het derde vliegende voorwerp van het Circus daar naar binnen gierde. Zij had geluk. Zij raakte licht gewond. Haar zoontje mankeerde niets.
Na de voorstelling werd haar opgedragen om tijdens haar verhoor keurig binnen de lijnen van de officiƫle versie van de gebeurtenissen te blijven. Deed ze niet. In 2008 (!) liet zij haar eigen verhaal vastleggen. Zij verweet daarin de 3 Stooges (Cheney, Rumsfeld en chef-staf Myers), dat zij ernstig tekort waren geschoten toen duidelijk werd, dat het Pentagon het derde doelwit was. In haar visie hadden ze de tent moeten laten ontruimen. Ze spande een rechtzaak tegen het trio aan. Op 15 maart 2010 ging de zaak van April de pottenbak in. Maar ze tekende hoger beroep aan en op 5 april jl. kwam de zaak opnieuw voor.
En wat denk je wat? Een van de drie jurken die kwamen opdraven om April's klacht te behandelen was ene John M. Walker junior. En laat dat nou een neef van George W. Bush wezen. Yes. Cat in het backy zou je zeggen. De advocaat van April vroeg wraking aan. Tot tweemaal toe werd die geweigerd. Drie keer raaien waarom. En vier keer raaien waar deze rechtzaak op uitdraait. Geen kaarten. Geen bloemen.

(1) Zie deel 1 dd. 16 februari.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 404

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch