Skip to main content

Cold Turkey (012)

05 januari 2017
Hits: 792

maandag 9 april-2007
Wat is er toch met die Joris? Eerst weet ie in 2003 Pano en de Gaykrant tot zwijgen te brengen over zijn tochtjes naar het jeugdplantsoen in Eindhoven, met meneer Mosterd aan het stuur van de dienstauto. En niet te vergeten zijn tripjes naar de Pinocchiobar in Praag met meneer Heineman, zijn gappie bij Buitenlandse Zaken. Wat gebeurt er? Stapt minister Donnie van zijn fiets om de Nederlandse pers een uitschijter te geven. Er wordt gedreigd met de kadi en Raad van de Journalistiek en hop, einde verhaal. Terwijl de twee bovengenoemde bladen nog zeker tien verklaringen over de driften van Joris bij een notaris hadden liggen. Je houdt het niet voor mogelijk.
En dan nu weer de kwestie Baybasin. Volgens de Koerdische handelaar in ondeugende zaken had de draconische Joris vanaf midden jaren negentig ondermaatse Turkjes bestegen en was daarmee in de grijpgrage handen van de Turkse mafia terechtgekomen. Een mafia die net als overal elders amicale banden onderhoudt met een hele kudde figuren uit de top van de samenleving. Poen stinkt niet. Vriend Baybasin had nog niet zijn aangifte gedeponeerd of Hirschi Balli verklaarde al dat hij geen aanleiding zag om maatregelen te nemen tegen Joris. Welnee joh, niks aan de hand. Gevalletje pedofilie. Waar maken we ons druk om. Een gechanteerde secretaris generaal van Justitie? Nou en. Het OM mag het uitzoeken. Gezien de verhoudingen in justitiële kringen kennen we de uitslag al.
Nee, die Joris wordt om welke duistere reden dan ook aan alle kanten beschermd en heeft ongestoord een mooie carrière kunnen opbouwen. Leest u even mee op de officiële site van "Parlement en Politiek"? Mooi hè? Alleen er klopt geen reet van. Is dit een brutaal nummertje misleiding of heeft een ambtenaar zitten te snurken? Even een schop halen in het schuurtje. We gaan graven. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 januari 2017