Tussen premies en piraten (095)

28 februari 2017
Hits: 625

maandag 10 februari-2014
Wat is corruptie? Dat is het politieke, sociale of economische verschijnsel waarbij iemand in een machtspositie ongeoorloofde gunsten verleent in ruil voor wederdiensten of als vriendendienst. Je hebt publieke en private corruptie, al naar gelang de omgekochte persoon een positie bij de overheid of bij een onderneming heeft. Nou is ASR een onderneming, maar in oktober 2008 nam Woutje Bos namens de overheid de lekke geldzak over om te voorkomen dat ie helemaal leegliep.
Sombere tijden, ook intern bij ASR. Was het misschien om die grafstemming te doorbreken, dat toppemetoot Jos Baeten in diezelfde periode zijn smerige klusjesman Robbie Beumer zo triomfantelijk een veer in zijn bruine schacht stak? Omdat Robbie na een handjeklap met gedeputeerde Tonio Hooijmaijers en diens kampeergappie Thijs Evers de provincie Noord-Holland in ASR's klantenbestand had gemanouvreerd. Is mogelijk. Dat tijdens de onderhandelingen tussen Robbie en Tonio misschien wat flappen aan de strijkstok zijn blijven hangen moet het OM nog even uitvlooien. Maar hé, waar gehakt wordt valt wel eens een corrupte violist.
Wist opperstalmeester Jos Baeten van voornoemd handjeklap? Zo ja, dan heeft ie een nummertje corruptie afgedekt. Zo nee, dan moeten we ons afvragen of ons Jos wel geschikt is voor de hoogste post bij ASR. Hoe dit ook zij, het jaar daarop mieterde hij Robbie op de keien. Zonder twijfel niet zonder slag of stoot. Er moet door een koppeltje beffen zijn onderhandeld over een extraatje voor Robbie. Al was het alleen maar om zijn geheugen uit te schakelen. Zat Jos nog wel opgescheept met ene Willem Knoop. Een andere ondergeschikte, die ook van menig hoedje en randje wist. Die werd door Jos naar huis gestuurd. Doorbetaald tot het einde van zijn ASR-dagen. De kost gaat voor de Baeten uit. Goedensmiddags.
Kan je aan macro-vriend Baeten vragen of ie wat helderheid wil verschaffen over de jarenlange strapatsen van zijn Darth Vader, je krijgt geen ruk terug. Toch probeerde de door ASR zwaar gedupeerde Jos Lindhout het nog voor de laatste keer op 26 januari jl. Met deze hier en daar nog cryptische mail. Noppes. Maar de inhoud suggereert voldoende. Het gaat over corruptie. Bij een onderneming die onder toezicht staat van Jeroen-poep-aan-je-schoen. Dat gaat gevolgen krijgen.
Ook voor ons Jos. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 625
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch