Skip to main content

Octopussy (513)

05 januari 2017

vrijdag 14 februari-2014
Krijg nou wat. Ons vorige stukkie ging over Powernoc. Het zoveelste schip dat door de vermaarde laaienlichter Robert van de Rhee te water was gelaten en na een tijdje op het strand was gezet. Bootsman Henken achterlatend bij het wrak. Ondertussen had kapitein Rob alweer een fles bubbels aan barrels gegooid tegen de romp van een nieuw energiek kaperschip, waarvan wij de naam nog even onder de roos hielden. Zonder al teveel hoop op een reactie zeilden wij wel een mail naar de rederij van het schip met deze vraag: “Wij willen graag van u weten of u in de nabije toekomst uw investeerders op de hoogte stelt van de identiteit van het financiële brein achter Ener2save?”. En wat denk je? Jawel. Antwoord! Komt ie:

“Ik ga ervan uit dat jouw vraag is ingegeven door e-mails van ene Marlon B., een uit Suriname afkomstige oplichter, waardoor wij worden afgeperst. De door jou op de site genoemde M.v.d.G. suggereert mijn naam. B. heeft aangegeven de initialen te zullen invullen als ik vandaag niet betaal wat hij verlangt. Hier zijn ze dus.
De link met Van de Rhee als adviseur klopt ook, maar hij is sinds juli vorig jaar betrokken bij een door hem aangevochten faillissement. Vanaf dat ogenblik heeft hij alle taken en bemoeienissen met Ener2save neergelegd om Ener2save verder niet te hinderen. Van de Rhee was inderdaad korte tijd ook partner met Henken van Powernoc. Van de Rhee heeft die samenwerking beëindigd na een verschil van mening met Henken. Deze Henken is overigens ook door dezelfde B. afgeperst en bedreigd.
Wij hebben inmiddels bij justitie aangifte gedaan van chantage en afpersingen van B. Die heeft aangekondigd jullie site en andere links op internet te zullen benutten om ons verder onder druk te zetten. Wij zullen niet zwichten voor deze druk en wij hopen dat jij je site niet laat misbruiken voor verdere afpersingen en chantagepraktijken. Als je dat wilt zullen wij een afschrift van justitiële aangifte en verdere bewijzen van chantage aan je beschikbaar stellen. Mits we overtuigd zijn van zuivere bedoelingen.
Ik ben niet bang voor eerlijke nieuwsverslaggeving, maar ga ervan uit dat jij ook geen podium voor afpersers wilt zijn. Wij zijn overtuigd bezig een nieuw bedrijf op het gebied van non-fossiele energiebevordering op te bouwen en hebben daarbij geen behoefte aan dit soort laster. Ik reken erop dat je de journalistieke regels in acht zult nemen bij je verdere verslaggeving. Marco van der Gulik
”.

Nou beste Marco, wij kennen geen Marlon B. En mocht je inderdaad door hem worden gechanteerd dan vinden we dat niet deftig. Maar al vanaf het moment waarop je in zee bent gegaan met Robbie begaf je je in uiterst woelig en non-fossiel vaarwater. Al vanaf 2004 volgen wij het schuimspoor van deze illusionist. En eerlijk gezegd kan het er bij ons niet in dat vriend Robbie zich uit Ener2save heeft teruggetrokken toen hij in juli van dit jaar persoonlijk failliet werd verklaard. Om Ener2save verder niet te hinderen! Alsof Robbedoes ooit altruïsmejam op zijn brood heeft gesmeerd. Echt niet. Zelfs niet van Jumbo. We'll be back. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 januari 2017