Skip to main content

Schijthuis in Syrië

dinsdag 14 augustus-2012
Hoe was het ook weer? In de jaren tachtig van de vorige eeuw deelde de CIA van alles uit aan Captain Caveman en zijn volgelingen om de Ruskies in Afghanistan voor hun ballen te schoppen. Van doosjes verband tot pottertjes, van eitjes tot Stingers. Later konkelden de Amerikaanse geheimsmurfen en Caveman’s organisatie Al Schijthuis vrolijk verder aan het front in Bosnië Herzegovina en die samenwerking resulteerde in een tussentijds hoogtepunt bij de Gladiolenvoorstelling op Manhattan op 9/11.
De USSA verwierf daarmee het zogenaamde morele recht om ten eigen bate orde op zaken te stellen in de Arabische wereld. En riep heel handig Al Schijthuis uit tot de universele vijand. Elke scheet die een Arabier in het eerste decennium van deze eeuw liet werd als een aanval van Caveman’s baardenspaarders afgeschilderd. Elke middenoostelijke regeringsleider die weigerde om vrijwillig op te sodemieteren onderhield volgens Washington contacten met Al Schijthuis en werd rücksichtlos weggedemocratiseerd.
Maar hoe lang houd je die schijnvertoning op de rails? Niet zo lang. In Libië kwam de Nachwuchs van de inmiddels van het toneel geduwde Caveman weer als een gewaardeerde medestrijder aan de oppervlakte. En hees triomfantelijk zijn vlag in Benghazi.
En nu? Nu heeft een hoopje topdogs van Amerikaanse speurneusorganisaties zijn zorg uitgesproken over de toenemende invloed van Al Schijthuis binnen het Vrije Syrische Leger of wat daarvoor doorgaat. En dat terwijl de CIA de Gillettehaters in Syrië van alles toestopt om Assad voor zijn ballen te schoppen. Van doosjes verband tot pottertjes, van eitjes tot Stingers. Net als zo’n dertig jaar geleden. Zorg?! Ze denken zeker dat we gek zijn.

Klik hier om uw reactie toe te voegen