Raar land (001)

05 april 2017
Hits: 351

zondag 2 december-2012
Zit een man soep te eten. Een communistisch Kamerlid van Oekraïne. Ziet ie ineens een rochel drijven. Tussen de balletjes. Da’s effe lekker. Er wordt meteen een onderzoek ingesteld en wie blijkt de schuldige te wezen? Serveerster Julia Borshchenko. Die kwatte al jaren elke dag in de Kamersoep. Uit protest tegen de graaicultuur onder de volksvertegenwoordigers en haar schamele maandloontje van 390 euro. Julia kreeg de lege zak, maar ze zat daar niet mee. Ze verklaarde nu van plan te zijn om auteur te worden.
Nou dan kan ze misschien aan een schelmenroman beginnen. Met als hoofdpersoon de Catalaan Jordi Sardà Bonhevi. Die tekende namelijk namens de Spaanse gasboer Gas Natural Fenosa de afgelopen maandag samen met hotemetoten van de Oekraïense regering documenten, die in een geweldige deal voorzagen. De bouw van een vloeibaar gasinstallatie ter waarde van 1 miljard dollar, die het land minder afhankelijk zou maken van de beren in Moskou. Iedereen blij. Alleen, jammer nou, bij Gas Natural Fenosa wist niemand wie die Jordi was. In ieder geval niet hun officiële vertegenwoordiger. Mogelijk wel van Gas Natural Penosa. Desgevraagd deelde de Catalaanse jongleur mee, dat hij had gehoopt dat de Spaanse gasboer wel was ingestapt na de ondertekening. Niet dus.
Die ondertekening werd ondermeer bijgewoond door de Oekraïense premier Azarov. Na de plechtigheid werden alle aanwezigen verrast met een lekker kopje soep. Het was koud in Kiev.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017
Aantal keren bekeken: 351

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch