Cold Turkey (053)

vrijdag 20 november-2009
Het zal je toch gebeuren. Dat je baas van de narcobrigade en de op een na hoogste knuppel van je smurfenclub voor handel in verwarrende middelen achter het luik gaat. Samen met twee onderknuppels en grootgrutter Habip Kanat. Vreselijk. Of we terug zijn in Susurluk. Tuurlijk, de smurfen ontkennen dat ze groen zien. Maar helaas heeft het OM de beschikking over een karrenvracht aan onuitwisbare taps. Met bijvoorbeeld gesprekken tussen narcochef Arslan en zakenpief Kanat die er niet om liegen. Ja, zegt Arslan, Karslan was een informant. Vandaar die gesprekken. En ja, mijn zoon is de zakenpartner van Karslan's dochter. Maar allemaal keurige handel. Van dadels tot gebedskleedjes. Sure.
Inmiddels draait Arslan alweer vrij maar wel geschorst rondjes om de Aya Sofia en prakkiseert zich waarschijnlijk een versuffing over de manier waarop hij de hele affaire in rustig vaarwater kan manouvreren. Inclusief de ingewikkelde schaakpartij in Nederland waarbij de Demmink-variant en de Baybasin-ruil voor de nodige problemen lijken te gaan zorgen. Vraag is hoe je nu nog de beide getuigen a charge tot zwijgen kan brengen (1). Met ongelukken dreigen heeft tot nu toe niks opgeleverd. En smeren met stroop ook niet. Een leuk voorbeeld van dat laatste:

"Het slachtoffer van Joris Demmink, Mustafa Y., is op 23 december 2008 in contact met mij getreden en heeft mij verteld dat hij samen met Mehmet K. een groep personen bestaande uit Turken en Nederlanders heeft ontmoet in Bursa. Hem is gezegd dat hij alle mogelijke financiele hulp zou krijgen. Dat ze hem een paspoort zouden verstrekken en naar Belgie wilden brengen. Dat hem 800 miljoen Turkse lira's is gegeven zodat hij kon beginnen met de procedure voor de aanvraag van een paspoort. Dat hij naar Belgie zou gaan via tussenkomst van een toeristische reisorganisatie en aldaar aangekomen ontlastende verklaringen over Joris Demmink diende af te leggen. Dat indien hij dit zou doen hij financieel ondersteund zou worden. Maar indien hij het niet zou doen hij niet met rust gelaten zou worden. Waar hij zich ook zou bevinden in Turkije. Hij heeft dit verzoek afgewezen en gezegd dat hij niet naar Belgie zou vertrekken. Mehmet K. heeft hem verteld dat Emin Arslan in deze zaak de persoon achter de schermen is".

Goeiemorgen. Je zal toch een Turkse topsmurf wezen. Of een Nederlandse secretaris-generaal. Overigens is de Belgische link ook interessant. We hoeven alleen maar te wijzen op de affaire rond minister Onkelinx die in de afleveringen 4 tot en met 6 van de serie "Zwijgen is voor de daders" voorbijdavert. Kat in het bakkie zou je zeggen. Stay tuned.

(1) Zie hiervoor met name aflevering 30 van deze serie. Weet u eigenlijk meteen over wie we het hebben.

Cold Turkey

  • Hits: 353
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch