Cold Turkey (041)

donderdag 10 januari-2008
Terug naar de Sunday Times van afgelopen zondag. Terug naar Sibel Edmonds. Voor een niet te versmaden detail. De vaak voor de Paki's optredende Turkse diplomaten in Washington werden bij hun zoektocht naar geheime nucleaire kennis en andere narigheid niet alleen geholpen door Marc Grossmann cs. op Buitenlandse Zaken. Ook hoge, geldgeile lieden op het Pentagon deden hun best. Zij leverden lijsten met namen, adressen etc. van onderknuppels op het ministerie zelf en van luitjes uit het Amerikaanse bedrijfsleven die de Turken (cq. de Israeliers) hun wannahaves konden bezorgen. Plus bijbehorende dossiers voor het geval die figuren weigerden om mee te werken. Edmonds:

"De "handlers", die tot het corps diplomatique behoorden, probeerden dan die mensen over te halen om een mol te worden voor hun netwerk. De lijsten bevatten al hun zwakke punten op financieel of SEXUEEL gebied en de leuke dingen die zij binnen hun bereik hadden."

Nou zijn wij hier in Europa niet roomser dan Benedictus. Het ligt dus voor de hand dat de Turken ook hier hun netten hebben uitgegooid om allerlei interessante commodities binnen te slepen. Voor zichzelf of voor hun buurtjes. Pakistan, Iran, noem eens een dwarsstraat. En te betalen uit de revenuen van het populairste exportproduct van Afbaardistan. Zijn die revenuen ook meteen gewitteld.
Terug naar Zoetermeer. Terug naar Huseyin Baybasin. Wie was er volgens hem als was in de handen van de Turken? Joris Demmink. De secretaris-generaal van het ministerie van Justitie. Hoe is die situatie ontstaan? Joris zou bij verschillende gelegenheden met jeugdige Turkjes hebben gehopst. En de Turkse "handlers" van Joris beschikten vervolgens over sappige details daarover. Verklaringen. En zeer waarschijnlijk lichtbeelden. Een hoofdprijs dus. Maar zeker en vast niet de enige. Volgende week weten we in ieder geval iets meer. Stay tuned.

Cold Turkey

  • Hits: 375
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch