uitbuitbureaus onder de verf

Hits: 350

donderdag 7 juni-2012
Afgelopen week heeft het Actie Comité Flexwerkers een aantal uitzendbureaus in de verf gezet. Daarbij is het volgende pamflet achtergelaten:
Uitzendbureau's kopen arbeiders voor een lage prijs in, en verkopen hen aan bazen voor een veel hogere prijs. Zo verdienen ze bakken met geld, en de baas krijgt een werknemer met zo min mogelijk rechten. Uitzendbureau's zijn de geleiders en profiteurs van wat 'flexibilisering' wordt genoemd, wat voor de arbeider neerkomt op minder rechten en toenemende onzekerheid. Zij zetten zich als tweede baas tussen de arbeider en de hoofdbaas. Net als de normale baas stelen zij zo een groot deel van het geld wat óns werk oplevert.
De 'flexibilisering' is niets anders dan een frontale aanval vanuit de kapitalisten op de rechten en bestaanszekerheid van werkende mensen. Zij zijn hier erg succesvol in geweest. Wie weet nog hoe hij/zij aan een vaste baan kan komen? Tegelijkertijd is hun macht en rijkdom drastisch toegenomen. Het grootste deel van de politiek steunt hen hierin. Politieke partijen van Groen'Links' tot aan de VVD werken vrolijk mee aan het afbreken van arbeidersrechten en toenemende 'flexibilisering' - het Kunduz-akkoord is slechts een volgende stap in een langlopend proces.
Vandaag doen wij eens wat terug tegen onze bazen, geïnspireerd door het Actie Comité Amsterdamse Boefjes. De kapitalisten proberen ons zand in de ogen te strooien door te doen alsof 'flexibilisering' in ons belang is. Wij gooien verf terug, als teken van verzet. Voor een klein deukje in hun winstmarge, maar vooral om duidelijk te maken wat voor smeerlappen het zijn.
Zowel in Amsterdam als in Rotterdam hebben wij vannacht vijf uitzendbureau's belaagd:

  • Randstad, Admiraal de Ruyterweg 21, Amsterdam
  • Unique en CareerNetwork op de van Baerlestraat, Amsterdam
  • Adecco bij de RAI, Europaboulevard 2, Amsterdam
  • Konekta BV, Oudedijk 64, Rotterdam

Tegen de toenemende onzekerheid/'precariteit'
Tegen de toenemende macht voor het bedrijfsleven
Tegen de uitbuiting door uitzendbureau's
Solidariteit door middel van strijd!
Neem het heft in eigen handen - niemand zal het voor je doen!
(zie ook Indymedia
Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 350

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch