SGS (005)

26 maart 2017
Hits: 492

donderdag 24 maart-2005
Gisteren kwam naar buiten dat kleintje Kofi, de zoon van Annan, 3 tonnetjes dollar heeft gebeurd van zijn voormalige werkgever Cotecna. Als beloning voor zijn geslaagde poging om deze dochter van de Société Générale de Surveillance (SGS) een controlerende functie te bezorgen in het Irakese oil-for-food-programma. Via vader Kofi.
Het was de uitkomst van een onderzoek van de Financial Times en de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore. Maar verder niks over eerdere schandalen waarbij SGS en Cotecna betrokken waren.
Niks over de Benazir Buttho-affaire en niks over de onwelriekende Europees-Chinese landbouwdeal die de Schotse EU-accountant Dougal Watt boven tafel probeerde te krijgen.
Niks over James Woolsey, de oud-directeur van de CIA die ook heeft rondgewaard in de burelen van SGS (1).
Dat SGS en Cotecna bijna op zeker vehikels zijn van één of meer geheimediensten of erdoor zijn geïnfiltreerd is blijkbaar niet erg relevant. Zijne Heiligheid George W. Bush heeft ooit gezegd “bring me the head of Kofi Annan” en zo zal geschieden. Hoe het komt dat de mainstream pers daar driftig aan meewerkt hoeven we niet uit leggen.

1. Zie eerdere afleveringen van deze serie in deze rubriek.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 492

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch