Frequent gerommel (002)

woensdag 11 juni-2003
Wij horen veel. Soms is het ruk (vgl. Huub Stapel), soms is het raak. In de context van deze serie hoorden wij kortgeleden het volgende: In de aanloop van de strijd rond de verdeling van de FM-frequenties zouden een paar jongens die poen in Radio 538 hadden zitten een beetje de kriebels in de kont hebben gekregen. Nee, niet Lex den Hengst (Harding). Die is door alle wateren gewassen. Laten we zeggen de anderen, om het een beetje spannend te houden. Want wie kon garanderen dat staatssecretaris Van Leeuwen een van de felbegeerde frequenties aan 538 zou geven? Zo ja, fluweel. Maar zo niet, dan zaten deze jongens financieel gezien behoorlijk met hun fluit in het zand. Dus kozen ze - al dan niet met andere plannen in het achterhoofd – voor het te gelde maken van hun aandeel in Radio 538. Ook in verband met de belangen die ze elders in de branche al hadden en dwarsverbindingen mochten niet Van Leeuwen (zie ook aflevering 11). Vraagje: Hoeveel waren hun belangen waard? Er moest toch al een businessplan gemaakt worden in verband met de ophanden zijnde veiling, dus dat kwam mooi uit. Volgens het verhaal zou dat zijn uitbesteed aan Archipel BV aan de Weteringschans in Amsterdam. Wij even checken bij de firma via de volgende mail:

" Ten behoeve van een op stapel staande serie artikelen op de website www.stelling.nl/kleintje/actueel.html met betrekking tot de gang van zaken rond de verdeling van de FM-frequenties, zouden wij graag van u willen vernemen of het juist is dat uw onderneming heeft zorggedragen voor het vereiste businessplan van Radio 538?"

Het duurde even, maar we kregen toch keurig antwoord:

"Het is juist dat wij R538 ondersteund hebben bij haar vergunningaanvraag om gebruik te mogen maken van bepaalde frequentieruimte in de ether. Gezien de aard van de relatie met R538 zijn we niet in de positie om hierover met u in contact te treden".

Dat laatste mag wat merkwaardig overkomen, maar wij zijn toch licht verguld met het antwoord. Dat stukje info was dus waar en dat geeft ons het vertrouwen dat de rest van het verhaal ook klopt. Want het businessplan van Archipel zou niet alleen gebruikt zijn om Van Leeuwen te behagen, maar ook bij de waardebepaling en de verkoop van de belangen van bovengenoemde 538-boys. Het wordt nog leuker. Stay tuned.

Frequent gerommel

  • Hits: 348
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch