Skip to main content

Brieven uit de nor (015)

26 februari 2017
Hits: 614

dinsdag 7 augustus-2007
Allemaal keurig in de pas. Zowel in Vlaanderen als in Nederland. Allemaal het persbericht van het Gentse parket van afgelopen zaterdag gebruikt om ons te laten weten dat Piet van Haut (een kruising van Tijl Uilenspiegel, Arie Olivier en René van den Berg) na een uitstapje in Amsterdam niet meer was teruggekeerd naar zijn kruipruimte in de psychiatrische instelling waar hij verbleef. En daar waar een redactie van onze grauwe Nederlandstalige persdelta nog effe gauw iets eigens opdolf om de Gentse missive een beetje op te tuigen, kwam er niet meer boven water dan wat exotische gevallen uit het verleden van “malle Pietje”. Da’s jammer, want er mag misschien een contactje los zitten in de ruimte tussen Piet’s buizen van Eustachius, mesjogge is ie niet. En hij weet een darkroom vol over de pedo-scene in onze Lage Landen. Uit eigen ervaring. Bijvoorbeeld over de strapatsen van Karel “Alex” Maasdam, die een kleine twee maanden geleden plotseling door De Telegrof werd opgedregd binnen de context van Joris Demmink’s hopsverleden. Nieuws? Niet echt. Maar was het welkom? Zeker (1).
Wel leuk trouwens dat Piet aan de vooravond van de Gay Parade naar Amsterdam trok. Of zou hij aandelen Fortis hebben gehad? En voor het front van een batterij camera’s en een roedel hijgende geldwolven een paar vragen hebben willen stellen aan Maurice Lippens? Zoiets van: “Heeft u indertijd echt een zelfmoordpoging gedaan toen u hoorde dat Regina Louf de spoken uit haar verleden namen begon te geven tegenover een rechercheteam?” Of: “Praat u met uw broer nog wel eens over de X-dossiers?” (2). Is helaas niet gebeurd. Piet is al dan niet vrijwillig zoekgeraakt. Mogelijk in Amsterdam. Dus kijk wel naar hem uit. Want hij kan niet gemist worden. Stay tuned.

1. Maasdam komt uit en te na voor in deze serie “Brieven uit de nor”. Te bereiken via onze dienstlift naar het archief of via de draaideur naar onze Followupsite.
2. Meer over de pedo-connectie van de gebroeders Lippens in de serie “Adel verplicht”. Idem.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 februari 2017
Brieven uit de nor