Assets

02 november 2015
Hits: 341

Ei, ei. Vorige week weer gelazer rond Jos van Rey. Dat wil zeggen rond zijn telefoongesprekje met toen nog staatssecretaris Fred Teeven. Op 20 september 2012. Ons Jos werd op dat moment al een tijdje getapt door de Israëlische firma Verint. In opdracht van snuffelsmurfen hier te lande, omdat de Limburgse politieke scharrelaar van corruptie werd verdacht. Een fase verderop in het onderzoek bleek dat Verint ten tijde van de babbel tussen Fred en Jos een storinkje voor de ballen had gekregen. Kan gebeuren, maar ook de backup had kuren. Dus hoe jammer nou, geen tap. Nou kan er een kopietje in Tel Aviv liggen, want Verint kan ook op afstand wat laten meedraaien. Maar je zal altijd zien: daar hadden ze ook storing.
Verint heette vroeger Comverse en verzorgt al sinds 1994 het afleggen van ondeugende en deugende Nederlanders. Geen toevallig jaartal trouwens. Zo stouwden Israëlische techneuten in die tijd een tapkamer vol met luistersnuisterijen op bureau Koudenhorn in Haarlem. In verband met de infiltratieoperaties die het IRT (Interregionaal Rechercheteam) ondernam om grosso modo de top van de Nederlandse vereniging van Witte Neus- en bruine suikerimporteurs in kaart te brengen. Onderandere door actief mee te werken bij het binnentrekken van containers met stoute inhoud. Een van de grote mannen achter deze uit de USSA overgewaaide en gepropageerde methode was OvJ Fred Teeven en het zou niet meer dan logisch zijn dat onze crimefighter sindsdien een prettige asset is geworden van de Mossad en andere kermisexploitanten (1).
Later speelden Verint-taps een uiterst verdachte rol in het proces rond Huseyin Baybasin. Er was mee geknoeid, maar dat vormde geen bezwaar om de Koerdische zakenpief levenslang achter een somber geverfde deur met een gaatje te deponeren wegens de invoer van Afghaanse verwarrende middelen (2). En nu we toch bezig zijn met Israëlische bedrijven die in Nederland inventief aan tapverzorging doen, slepen we ICTS ook nog maar eens voor de koplampen. De camera's van die onderneming registreerden alles wat zich afspeelde rond CIA-stooge Umar Farouk Abdulmutallab aka de ballenbomber op Schiphol (3). Ooit daarover iets vernomen? Nee, wij ook niet. De SP wil een onderzoek naar de verhulde romance tussen Fred en Jos. Mogen we nu al zeggen dat het om een mission impossible gaat? Ja. Dat mogen we.

(1) Zie de imposante serie Comverse op onze Followup-site.
(2) Zie de even imposante serie Cold Turkey op dezelfde site.
(3) Zie de serie Boerenbedrog op de pagina anno 2010. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 november 2015
Aantal keren bekeken: 341

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch