Skip to main content

Octopussy (417)

05 januari 2017

zaterdag 21 januari-2012
Voordat de makreel erin ging pakte het Spaanse hondenblaadje van Sjuul Paradijs gisteren uit met het bericht dat de Nationale Recherchesmurfen drie heren naar binnen hadden getrokken. De 53-jarige Robert Zegerius, de 41-jarige Edwin Troost en een 41-jarige NN uit Utrecht. Volgens het dagvod was Robertje een notoire avontuurlijke ondernemer en Edwin een bef uit Leiden. Ze worden ervan verdacht in 2010 een bom naar binnen te hebben gegooid bij het befkantoor Sorko en Swane aan de Amsterdamse Churchilllaan, waar Edwin zijn plakkie brood met beleg verdiende. Zou een liquidatiepoging zijn geweest, maar wie opgeruimd moest worden en waarom behoort nog tot de afdeling Nespressodik. Zeker is wel dat er alleen materiƫle schade was.
Op 11 april van dit jaar (1) meldden wij, dat het gebouw vanwaaruit S & S al jaren opereert ten tijde van het ontsteken van bovenstaande voetzoeker ook domicilie verschafte aan Rodriguez C. (in sommige dossiers zich ook wel presenterend als Roderic Manuel Timoteo). De fiscale gaatjesartiest die wij al menigmaal op het hakblok hebben gelegd in verband met uiterst kwalijke praktijken.
Kende het explosieve trio Robert, Edwin en NN onze Rodriguez? Nou, volgens ingewijden heeft Edwin ooit in de financiƫle sfeer ook wat leeftocht binnengehengeld bij accountantskantoor Kaptein in Amstelveen. En wie zat aan de rand van diezelfde vijver? Juist! Helemaal gebakken. Rodriguez C., die al in de jaren zeventig/tachtig van de vorige eeuw heel wat bekende klantjes uit het Amsterdamse milieu de fiscale weg wees.
Of deze connectie iets vandoen heeft met het gooien van de bom? Weten we niet. Maar curieus is het wel. Stay tuned.

(1) Zie Octopussy (404)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 januari 2017