Skip to main content

Voor het luik

woensdag 7 maart-2012
Niemand heeft het er meer over, maar we zijn in de financiële dipsaus gekomen door hebberige bankbonzen en snurkende toezichthouders. En het enige wat de medeverantwoordelijke polletieke wijsneuzen kunnen verzinnen om uit die saus te komen is ons twee keer te grazen te nemen. Eerst door een baal belastingpoen uit onze staatskas over te hevelen naar de kluizen van voornoemde bankbonzen en ons vervolgens opnieuw te beroven via het totaal naar de kloten helpen van ons met bloed, zweet en tranen opgebouwde sociale stelsel. Om het gat in de staatskas binnen een jaar dicht te plempen tot de 3 procentsnorm van Bilderbergpoedel Van Rompuy. In wezen misdadig en de wijsneuzen komen er nog mee weg ook.
Nou, niet allemaal. Zo is de voormalige IJslandse premier Geir Haarde gisteren voor de kadi getrokken om zich te verantwoorden voor de financiële meltdown van Reykjavik en wijde omgeving. Hij zegt dat ie onschuldig is. Die klok hebben we vaker horen luiden en zonder hulp van de audicien.
Verder heeft een jury in Texas gisteren bankbons en cricketliefhebber Sir Allen Stanford schuldig verklaard aan het wegponziën van 7 miljard dollar. Over het wassen en watergolven van poen uit de verwarrende middelenhandel en andere avontuurlijke business werd jammer genoeg nog geen uitspraak gedaan. Laat staan over zijn stille werkzaamheden voor allerlei officiële autoriteiten in de wereld. Maar alleen al voor zijn Ponzi-kunstje hangt er 20 jaar boven zijn wicket, dus die zien we menselijkerwijs gesproken nooit meer terug. Er is dus toch nog ergens gerechtigheid.
Bij ons heeft alleen Dirruk Scheringa een zeperd gekregen voor het naast de financiële pot pissen. De grote jongens uit de branche bleven buiten schavot en dat gold ook voor de raden van commissarissen en andere weelderig betaalde toezichthouders. Om over de polletiek verantwoordelijke kloothommels maar te zwijgen. Ze verschenen wel voor een babbel bij de enquêtecommissie. Oei. Maar Jan Peter B., Wouter B., Nout W., Gerrit Z. etcetera voor de kadi? Voelt u zich wel goed?
Ondertussen vergaderen Hiphop, Maximus en Bibi in het Cotshuis over de manier waarop wij verder nog genaaid kunnen worden. Dat worden gouden tijden ... voor de Arena.

Klik hier om uw reactie toe te voegen