Curieus

Hits: 381

maandag 29 oktober-2012
Wie is Robert Holmes? De broer van Sherlock? De diëtist van Carolien Tensen? Of de vader van James Holmes? Helemaal goed. De vader van James. Die kale schreeuwerd komt over een paar dagen bij u langs met een onsje anthrax. Nou weet de rest van u misschien nog niet wie Robert en James zijn. Nou, dan moet u effies terug gaan naar aflevering 12 van de serie Eenzame wolven. Robert is dus een Amerikaanse bolleboos op financieel en digitaal terrein die begin september tegenover een Senaatscommissie het nodige uit de doeken zou boeren over de Libor-affaire (1) en over een hele reeks ellendelingen die duizenden miljarden paradijselijk hebben weggestouwd. U weet inmiddels wat er gebeurde. Zoon James kreeg wat foute stofjes in zijn lijf en zorgde in een staat van totale verdwazing voor de ontruiming van een bioscoopzaal. Is dat curieus of is dat curieus? Of Robert na die knallende gebeurtenissen nog toe is gekomen aan zijn causerie over Libor en de witteboordenboeven wagen wij te betwijfelen.
Nu deze. Vorige week zette CNBC, een Amerikaanse mainstreamer op financieel gebied, een duizelingwekkend bericht op het net. Ging over een zaak die door de Spire Law Group officieel aanhangig was gemaakt tegen niet nader omschreven “banksters” plus “fast and furious” Eric Holder (2) en nog een stel hoge financiële hotemetoten uit de stal van Barack Obomba. Ze worden door Spire ervan beschuldigd 43 duizend miljard dollar paradijselijk te hebben weggesluisd. Binnen een paar uur was het bericht van de CNBC-site gesleurd, maar het kwaad was al geschied. De hoogst verantwoordelijke voor de berichtgeving was Kevin Krim, de vice-president van CNBC. En geloof het of niet, maar de volgende dag werden twee van zijn kinderen vermoord. Door de in een staat van totale verdwazing verkerende nanny, die na de dood van de kinderen ook het mes in zichzelf zette, maar net als James Holmes in leven bleef en naar het ziekenhuis werd overgebracht. Is dat curieus of is dat curieus? De werkelijkheid is soms rauwer dan Jack Bauer.

(1) Een groep van negen achtervolgers is eind vorige week neergestreken op de zeven koplopers van het Libor-peloton, waarin ook de oh zo cleane RABO-ploeg vertegenwoordigd is (zie voor Libor het artikeltje “Herinner je je deze nog?” dd. 28 juni 2012).
(2) Voor meer achtergronden eventjes invoeren in ons zoekapparaat.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 381

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch