Appels en peren

22 maart 2016
Hits: 386

Het was een oorlogsmisdaad. De aanval in oktober vorig jaar van die Amerikaanse bommenwerper op het hospitaal van de grenzeloze dokters in Kunduz. 42 mensen vervroegd naar Allah en nog een heel stel mensen op de honken. Niks geen menselijk falen en domme fouten. Een oorlogsmisdaad. Wat kregen de betrokken heren voor straffen? Sommigen kregen een foeibrief van de legerleiding, anderen het bericht dat ze een carrière hogerop konden vergeten. Dat was het wel zo'n beetje. Een paar jaar Scheveningen? Kan niet. Ze komen niet uit Afrika, Azië of Servië. Dat zet dus de deur open voor een vervolg. Waar ook ter wereld. De dokjes zijn gewaarschuwd.
Wat vond onze regering daarvan? Nou, er waren wat Kamervraagjes geweest en die werden twee dagen geleden beantwoord door Bertje Flapdrol en Honneponnie Hennis. Met de gebruikelijke en te verwachten dooddoeners. Diepe treurnis over de vreselijke gebeurtenis in Kunduz. Bewondering voor het onderzoek dat de top van het Amerikaanse slagersgilde had uitgevoerd naar de kwaliteit van de eigen hamlappen en de procedure die wordt gehanteerd bij dit soort slachtpartijen. Plus de navenante straffen die waren uitgedeeld! Wat anders?
Wat anders. Zij van Schippers (dat meisje van die heroine-fabrikant) vindt het succesievelijk afschuwelijk, walgelijk en diep beschamend. Dat gedrag van die PSV-aanhang in Madrid. Ze moeten volgens haar hard worden aangepakt. Scheveningen? Kan niet. Ze komen niet uit Afrika, Azië of Servië. Maar wel hard. Omdat Nederland als voorzitter van de Vierte Reichsländer een geweldig potfiguur heeft geslagen. En ze krijgt bij dat commentaar steun van Bertje Flapdrol en Mark Damesfiets. Nou zijn we het daarmee wel eens. Maar als trouwe lezers van Kleintje Muurkrant moet u voelen waar we heen willen. Er is wat discrepantie tussen het een en het ander.
Maar ach, waar lullen we over? Carry on.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 maart 2016
Aantal keren bekeken: 386

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch